Filmek, amelyektől jobban érezzük magunkat - Öt inspiráló történet, ami reménnyel tölt el

Forrest Gump
Getty Images -
szponzorált tartalom filmek önbizalom
A megpróbáltatások mindenki életében jelen vannak, az ilyen nehézségekkel teli időszakokban pedig nagy segítségünkre lehetnek az olyan történetek, amelyek emlékeztetnek bennünket arra, hogy a kitartásnak és a szeretetnek mekkora ereje van. Az alábbi öt film inspiráló és felemelő üzeneteket hordoz, amelyek egy-egy kihívásokkal teli időszakban segítenek kicsit pozitívabban szemlélni az életet.

Az élet tele van kihívásokkal és nehézségekkel, de olykor egy jó film is elég ahhoz, hogy kicsit vidámabbak és reménytelibbek legyünk. Az alábbiakban öt olyan filmet mutatunk be, amelyek történetei inspirálnak, meghatnak és reménnyel tölthetnek el bennünket. Ezek az alkotások nemcsak szórakoztatóak, hanem segítenek abban is, hogy jobban érezzük magunkat, és optimistábban tekintsünk a jövőre.

Hirdetés

 

1. A boldogság nyomában

Az igaz történet alapján készült film Chris Gardner életét mutatja be, egy olyan apáét, aki hihetetlen kitartással és elszántsággal küzd meg a nehézségekkel azért, hogy jobb életet teremtsen magának és fiának. A történet arról szól, hogy az álmok megvalósítása kemény munkát és eltökéltséget igényel, de a kitartás és a hit mindig meghozza a gyümölcsét. A film főszerepét Will Smith játssza, alakításáért Oscar-díjra is jelölték.

The Pursuit of Happyness (2006) USA
A boldogság nyomában
Forrás: Photo12 via AFP/Cinema

2. Forrest Gump

A Forrest Gump nem véletlenül volt már a megjelenésekor is hihetetlenül népszerű, és maradt azóta is időtlen alapmű. Egy egyszerű, de bátor férfi életét követi, aki véletlenül belekeveredik az amerikai történelem legfontosabb eseményeibe, miközben rengeteg nehézséggel kell megbirkóznia. Forrest Gump azonban sosem adta fel, a példája pedig arra ösztönözhet bennünket, hogy higgyünk önmagunkban, ne csüggedjünk, legyünk kitartóak és derűsek akkor is, ha nem pontosan értjük, vagy nem tudjuk befolyásolni a körülöttünk zajló eseményeket.

Forrest Gump
Forrest Gump
Forrás: Paramount Pictures

3. Saját szavak

A 2007-es amerikai film középpontjában egy valós eseményeken alapuló történet áll. Erin Gruwell fiatal, idealista tanárnő életét mutatja be, aki egy kihívásokkal teli középiskolában kezdi meg tanítói pályafutását. Nehezen találja meg a közös hangot a diákokkal, de nem adja fel. A legkülönbözőbb módszerekkel ösztönzi őket arra, hogy megismerjék önmagukat és a közösség hihetetlen erejét. A film arról szól, hogy az empátia, a kitartás és a hit, hogyan képesek átformálni egy közösséget, és hogy mennyire fontos a pozitív változások érdekében cselekedni akkor is, ha eleinte kilátástalannak tűnik a helyzetünk.

FREEDOM WRITERS (2007), Saját szavak
Saját szavak
Forrás:  AFP/Jaimie Trueblood 

4. Esőember

Az Esőember két testvér különös találkozásáról és kapcsolatuk alakulásáról szól. Charlie Babbitt aranyifjú csak apja halála után értesült arról, hogy van egy különleges bánásmódot igénylő bátyja, Raymond, aki ráadásul – vele ellentétben – sok pénzt örökölt vagyonos apjuktól. A férfi egy szigorú intézetben élte a mindennapjait, ám Charlie elrabolja őt abban a reményben, hogy megkaparinthatja a mesés vagyont. Az együtt töltött idő azonban a pénznél sokkal becsesebb tapasztalattal ajándékozza meg Charlie-t: a szeretet és a gondoskodás felbecsülhetetlen értékével. A film bemutatja az elfogadás, a kötődés és az emberi kapcsolatok hatalmas erejét és azt, hogy a szeretet és az empátia még a legnagyobb különbségeket is képes áthidalni.

Rain man, Esőember
Esőember
Forrás: Collection Christophel

5. A zöld könyv – Útmutató az élethez

Az 1960-es évek Amerikájában játszódó film egy hihetetlenül tehetséges fekete zongorista és fehér sofőrjének kapcsolatát mutatja be. Viszonyuk nem éppen zökkenőmentesen indul, ugyanis a kifinomult művész nehezen viseli a kissé bárdolatlan sofőr viselkedését. Az autón kívül azonban a szerepeik megváltoznak, hiszen hiába keresett és elismert zongorista Doctor Don Shirley, a déli államokban attól még tombol a faji megkülönböztetés. A közös utazás és a különböző megpróbáltatások azonban összekovácsolják az eltérő tapasztalatokkal, háttérrel és tudással rendelkező főszereplőket. A film legfőbb üzenete, hogy a különbségek ellenére az emberek képesek megtalálni a közös nevezőt, és hogy a barátság és a megértés mindig felülemelkedik a társadalmi korlátokon.

Zöld könyv - útmutató az élethez, green book
Zöld könyv - Útmutató az élethez
Forrás: Universal Pictures

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária Bt. támogatta.

Hirdetés

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

https://www.remotiv.hu/

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.