Már csak pár nap és itt van a karácsony. Mint minden háziasszony, Gáspár Bea is készül az ünnepekre és már megtervezte a karácsonyi menüt is.  

A Gáspár családban a karácsony sosem zökkenőmentes és általában egy dolog garantált: a veszekedés. Hogy minél békésebben teljenek az ünnepek, a családban komoly munkamegosztás van: Bea a konyhában az úr, míg Győzike feladata a fenyőfa feldíszítése. 

Három évvel ezelőtt tettem egy kísérletet a karácsonyfa díszítésére, vettünk egy fát Virággal, hazavittük, felállítottuk, feldíszítettük, majd amikor az éjszaka kellős közepén egy fellépésről hazajött Győző, lebontotta az egészet, mert neki nem tetszett, ahogy megcsináltuk. Akkora balhé kerekedett ebből, hogy megfogadtam, soha többé nem megyek a fa közelébe!"

- mesélte Bea a Story Magazinnak, aki a fa díszítése helyett az ünnepi menüvel van elfoglalva. Gyakorlott háziasszony révén nem ijed meg a tennivalóktól, sőt élvezi azokat.

Gáspár Bea 14 fogásos menüvel készül a karácsonyra.Facebook

Sok háznál őrültek háza van karácsonykor, legalábbis, ami a főzést illeti, merthogy a hétköznapokban gyorsétteremben esznek, rendelnek, így bepánikolnak, amikor egy évben egyszer főzniük kell. Hát, én nem tartozok közéjük!"

- mondta Bea, aki nem kevesebb, mint 14 fogásos menüvel készül a karácsonyra. Nem bonyolítja túl az ételsort, mindennapi kajákat készít: halászlé, rántott hal, töltött húsok, krumplisaláta, rizs, krumplipüré, sült krumpli, mákos és diós bejgli, mákos guba, zserbó, mézes krémes, moszkauer, végül gesztenyetorta kerül majd az ünnepi asztalra. Ami az ünnepekkor más, az a külcsín, Bea karácsonykor megadja a módját a tálalásnak.

 

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!
Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!