Vegán lasagne, almás tócsni és csokimázas ropi - Ezek a sztárok különleges karácsonyi ételei

karácsonyi receptek sztárok karácsonyi receptjei sztárok különleges karácsonyi receptek sztárok karácsonya gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar ünnepi menüsort álmunkból felkeltve is elsoroljuk, sőt ragaszkodunk is ahhoz, hogy újra és újra az asztalra kerüljenek ezek a finomságok. A világ minden pontján megvannak a hagyományos, karácsonyi ételek, a sztárok azonban szeretnek kísérletezni.

Ahány ház, annyi szokás – tartja a mondás. És valóban. Ahány ismert ember, annyiféle ünnepi étel létezik. A hírességek egy része ragaszkodik a hagyományokhoz, míg sokan minden évben valami új és szokatlan menüvel lepik meg a családjukat.

Összegyűjtöttünk néhányat a celebek különleges ünnepi receptjei közül.

Lea Michele és a vegetáriánus lasagnatekercs

A Glee – Sztárok leszünk népszerű színésznője egy sima, hétköznapi receptet formált a saját ízlése szerint, és ez az ünnepi asztal központi finomsága. Lea zöldséges lasagnatekercset készít, amiben a főszerepet a brokkoli játssza. Olasz fűszerekkel, valamint háromféle sajttal, ricottával, parmezánnal és mozzarellával teszi ízletesebbé az ételt.

Katie Holmes és az édes-sós nyalánkság

Forrás: Getty Images/Pascal Le Segretain

Tom Cruise exfelesége pofonegyszerű aprósüteménnyel teszi színessé és édessé a karácsonyt. A színésznő tejcsokiból, vajkaramellából, M&M's drazséból és fehér csokoládéból elkészíti a mázat, az olvadt csokikeverékbe pedig perecet vagy ropit márt. Mielőtt megkeményedne a máz, megszórhatjuk mindezt színes cukorral, hogy igazán vidám, ünnepi hangulata legyen a nassolnivalónak.

Dolly Parton és a fahéjas kenyér

Forrás: Getty Images, dollywood.com

A country nagyasszonya, aki tavaly egy karácsonyi filmmel is meglepte rajongóit, számtalan ünnepi dallal rukkolt már elő. A színésznőként is ismert énekes karácsonyi asztalának elengedhetetlen része a fahéjas kenyér, ami sokkal inkább emlékezet egy kalácsra, mint a boltokban kapható fehér veknikre. A sütibe rengeteg fahéj és vaj kerül, ettől nem csak szaftos és puha, de illatos is lesz.

Chrissy Teigen és a ropogós sült csirke

Forrás: Instagram/chrissyteigen

A szupermodell egy viszonylag egyszerű főétellel lepi meg minden évben kedvesét, az énekes-dalszerző John Legendet. Chrissy sült csirkét készít, ám amilyen könnyűnek hangzik, olyan nehéz tökéletesen elkészíteni. A siker függ attól, milyen szárnyast választunk és hogyan járunk el az előkészületek során. Teigen egész csirkét használ, amit vajjal ken be, a fűszerezés során pedig sóval, borssal, rozmaringgal, kakukkfűvel, oregánóval és citrommal dolgozik, aminek nemcsak a levét, hanem a lereszelt héját is felhasználja. A csirkét zöldségekkel együtt süti a sütőben.

Gwyneth Paltrow és az almás tócsni

Forrás: Getty Images/WireImage/Daniele Venturelli

Habár az almás tócsni bizarrnak tűnhet, hazánkban sem ismeretlen étel. Az elkészítési módja ugyanaz, mint a sima változatnál, azzal a különbséggel, hogy pár szem almát is reszelünk a krumpli mellé. Gwyneth ezt a köretet füstölt lazac mellé szolgálja fel, és nem is annyira főételnek, mint vendégváró falatnak szánja, egyfajta étvágygerjesztőnek.

Eva Longoria és a hagyományok

Forrás: Getty Images/Frazer Harrison

A latin-amerikai színésznő, akit egy világ szeretett meg a Született feleségekben, a való életben tényleg ízig-vérig háziasszony. Imád és tud is főzni, erről árulkodik tíz évvel ezelőtt piacra dobott szakácskönyve is. Eva az ünnepek alatt szereti a hagyományos ételeket, ezért mexikói gyökereihez igazodva gyakran készít tamalét. A kukoricacsuhéban párolt ételbe kukoricakása és darálthúsos töltelék kerül.

Michael Bublé és kolbászos gnocchi

Forrás: Getty Images/Samir Hussein/WireImage

Nincs karácsony Michael nélkül. Az ünnepi lejátszási listákon bérelt helye van Mariah Carey mellett a kanadai énekes karácsonyi feldolgozásainak is. Michael imádja a tésztaételeket, ezért nem meglepetés, hogy az év végi ünnepek során is ezek alkotják a menü nagy részét. Nem híve azonban a túl bonyolult ételeknek, egy egyszerű pirított kolbászos gnocchi mellett is át tudja élni az igazi karácsonyi hangulatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.