Tűlevél nélkül is lehet - Karácsonyfák máshogy

Forrás: shelterness.com -
ünnep saját készítésű karácsonyfa lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs karácsony fenyő nélkül, de a fának ezúttal nem kell élőnek lennie! A trendkövetők közül egyre többen készítenek az ünnepre saját maguk karácsonyfát. Hogy ez miért jó? Egyrészt izgalmas program, akár az összes helyiségbe tehetsz egyet, tűleveleket sem hullajtanak, és a következő évben is előveheted őket. Másrészt igazán látványosak, sőt szinte biztos, hogy a lakás díszévé válnak.

Fából fát!

Sétálj ki a legközelebbi erdőbe, és szerezz be egy szép, ágas-bogas fadarabot. Ezt hagyhatod így is, a natúr fa természetességet visz majd az otthonodba, de ha szeretnéd, akár fehérre vagy ezüstös színre is fújhatod, ettől elegánsabb lesz az összhatás. Állítsd a faágat egy dézsába, padlóvázába, de egy nagyobb cserép is megteszi. Hogy ne legyen a kompozíció túlságosan borulékony, stabilizálhatod akár virágfölddel, nagyobb kavicsokkal is. Ha elkészült a remekmű, már csak a díszítésre kell figyelned: néhány gömbdísz, csillag, csengettyű és angyalka azonnal karácsonyi hangulatot teremt. Egy fényfüzérrel esténként is látványos lesz az újdonsült fenyőfád.
www.hegeinfrance.com

Forrás: hegeinfrance.com

A retró szerelmeseinek


Ha akad otthon néhány leselejtezett colstok, most új életet adhatsz nekik! Az ezekből készült összeállítás akkor lesz a legszebb, ha többféle színűekből állítod össze a fenyőfádat. Vágd vagy törd őket különböző hosszúságú darabokra, és ragaszd fel őket például egy ajtóra vagy deszkalapra. Ebben az összeállításban az a legjobb, hogy épp olyan jól mutat kicsiben, mint nagyban.
www.mysalvagedtreasures.blogspot.hu

Forrás: mysalvagedtreasures.blogspot.hu

Létrára fel

Létra általában minden háztartásban akad - ennek megfelelően ez lehet a legköltséghatékonyabb megoldás, ha alternatív karácsonyfában gondolkozol. Az alumínium változat is megteszi, de sokkal természetesebb hatást érhetsz el egy fából készült darabból. Egyszerűen állítsd a létrádat a fal elé, és díszítsd kedvedre! Az egyes fokokra tehetsz mécseseket, ettől még szebb lesz. Az ajándékok is könnyen elférnek majd a kompozíció alatt.
www.shelterness.com

Forrás: shelterness.com

Textilcsoda

Bármilyen szövésű textilből készülhet karácsonyfa. Választhatsz mintásat, vagy akár strukturált felületűt, és a színekkel is játszhatsz. Vágj ki egy hatalmas háromszöget, és vágj hozzá egy kicsi téglalapot is - ez lesz majd a törzse. Stabilabb lesz az összhatás, ha az anyagot először egy kartonra ragasztod fel, és úgy függeszted fel a falra. Ha ügyes vagy, varrhatsz rá zsebeket is, akkor akár adventi naptárként is megállja a helyét.
www.papernstitch.blog.com

Forrás: papernstitch.blog.com

Ötperces fenyő

Ha kiszaladtál az időből, akkor se keseredj el: van olyan karácsonyfa is, amit 5 perc alatt elkészíthetsz. Elsőre talán hihetetlennek tűnhet, pedig igaz. Nem kell hozzá más, csak egy nagyobb festővászon, egy régi, leselejtezett asztal- vagy ajtólap. Tisztítsd meg a felületet, és vízfestékkel vagy temperával fess rá egy stilizált fenyőt. Az ügyesebbek festéksprayvel is próbálkozhatnak. Ha megszáradt, ragaszthatsz rá képeket, vagy rajzszög segítségével függeszthetsz rá díszeket is.
www.shelterness.com

Forrás: shelterness.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.