Barbie Szűz Mária, Ken pedig Krisztus bőrébe bújt

Barbie Jézus Ken
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két argentin művésznek köszönhetjük a fröccsöntött megváltást: fogták Barbie-t és Ken-t és a nagy vallások szentjeinek és isteneinek bőrébe bújtatták őket. Állítólag nem a hívőket akarták megbántani, csupán ezzel akarták felhívni a figyelmet a sokszínűségre.

"Ha Barbie lehet doktor, tanár és rendőrfelügyelő, akkor miért épp Szűz Mária ne lehetne?" - tette föl a kérdést Marianela Perelli és Pool Paolini 2014-ben, mikor először állították ki a játékbabáikat.

Forrás: Facebook / Pool&Marianela

Az argentin művészek 33 figurát változtattak át a buddhizmus, hinduizmus, judaizmus és kereszténység ismert alakjaivá. Barbie például Szűz Mária, Siva vagy épp Szent Rita lett, Ken pedig Buddhává reinkarnálódott, majd Mózes, és Krisztus bőrébe bújt.

Forrás: Facebook, / Pool&Marianela

Az alkotók egyedül az iszlámhoz nem mertek hozzányúlni. Azt mondták, hogy azt túlzottan tisztelik,

így sosem tudjuk meg, milyen lenne Ken Mohamed próféta szerepében.


A művészek hangsúlyozták, hogy nem akarják provokálni a hívőket, inkább az a céljuk, hogy új formában tegyék tiszteletüket a világvallások alakjai előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.