Náci tinitől a balfácán magánkopóig: Ryan Gosling 7+1 legemlékezetesebb szerepe

Ryan Gosling szexi film szerep mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már játsszák a mozik a Rendes fickókat, amelyben Ryan Gosling parádézik Russell Crowe oldalán a karrierje egyik legjobb alakításával – ez pedig kiváló alkalmat adott nekünk arra, hogy listára gyűjtsük a színészként is kiemelkedő szépfiú eddigi legfontosabb szerepeit.

A hitetlen (2001)

A gyereksztárként a Mickey Mouse Clubban (többek között Justin Timbarlake oldalán) éneklő-táncoló, majd karrierjét tévésorozatokban (mint például Az ifjú Herkules kalandjaiban) folytató Ryan Gosling első igazán komoly visszhangot kiváltó és számos díjat besöprő mozis alakítása A hitetlen című filmben volt, 21 évesen. Egy olyan zsidó származású és neveltetésű tinédzsert játszott, aki lázadásból szembefordul a gyökereivel, és neonáci lesz – amikor pedig később szembesítik a titkolt hátterével, az csúnya következményekkel jár.

Fél Nelson (2006)

Gosling első és eddigi egyetlen Oscar-jelölését hozta el ez a független, kis költségvetésű film, amely végképp elismertette őt a generációja tehetséges színészei között. A Fél Nelsonban drogfüggő iskolai tanárt alakított, akit egy problémás családi hátterű tanítványa, egy fekete kislány kap rajta a suliban betépés közben – ez pedig egy cinkos és sorsfordító barátság kezdete lesz kettejük között.

Plasztik szerelem (2007)

Hollywood egyik első számú férfiikonja egy olyan magányos, introvertált, csúnya bajuszú férfit alakított ebben a filmben, akinek soha életében nem ment az ismerkedés – épp ezért örül mindenki a lakhelyéül szolgáló kisvárosban, amikor bejelenti, hogy barátnője van. Aki egy internetről rendelt gumibaba.

Kék Valentin (2010)

Egy emlékezetes szerelmesfilmet és Golden Globe-jelölést hozott Gosling számára a Kék Valentin, amely fájdalmas őszinteséggel és szépséggel, az időben ide-oda ugrálva mesélt egy kapcsolat és házasság különböző szakaszairól. Mindez pedig közel sem lett volna ilyen erős élmény Gosling és Michelle Williams érzékeny és egymásra hangolt alakítása nélkül.

Őrült, dilis, szerelem (2011)

Gosling nem szégyell, sőt kimondottan szeret viccet csinálni magából és a hírnevéből, ebben a filmben a nőcsábász szépfiú karaktertípusán keresztül tette ezt meg. Közben pedig megtanította csajozni Steve Carellt, és megmutatta a Dirty Dancing-emelést Emma Stone-nak.

A hatalom árnyékában (2011)

Szintén Golden Globe-jelölést hozott Gosling számára ez a politikai dráma, amelyben George Clooney rendezésében és George Clooney mellett játszott egy idealista ifjú kampánytanácsadót, aki kettős játékra kényszerül a „jó ügy” érdekében. Aztán az történik vele, mint minden idealistával a politika világában.

Drive (2011)

Ryan Gosling pályafutásának talán legikonikusabb szerepe a szótlan, magának való Sofőr, aki skorpiós dzsekijében gengsztereket fuvaroz bravúros ügyességgel a balhék helyszínére – és helyszínéről. Amikor azonban megismerkedik egy egyedülálló fiatal anyukával, felborul az élete, és ennek brutális következményei lesznek.

Rendes fickók (2016)

Már vetítik a mozik a legújabb Gosling-filmet, ami a hetvenes évek Los Angelesében játszódó krimivígjáték, és amiben a morcos-mackós Russell Crowe mellett ő a dumás-balfácán magánnyomozó. És ez is jól áll neki!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.