Teljesen megváltozott Csézy élete: „Ő mutatta meg, hogy mi az az önzetlen szeretet”

Forrás: Facebook/Csézy -
örökbefogadás kutya állatvédelmi hét állatvédelem macska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ország hallgatja rajongva a tehetséges és képzett énekesnő dalait, de talán kevesen tudják, hogy az állatvédelem sem áll távol Csézytől. 

Mezőkövesdi gyermekkorában is voltak ugyan a környezetében állatok, de az igazi áttörést a 30. születésnapjára kapott sziámi macska, Zsermen jelentette, aki az énekesnő bevallása szerint teljesen megváltoztatta az életét. Ő mutatta meg, hogy mi az az önzetlen szeretet, és hogy ember és állat között igazán szoros kapcsolat is kialakulhat. Jelenleg a férjével négy kutya és hét macska boldog gazdái. Csézyt az egri menhely támogatójaként kérdeztük az ott betöltött szerepéről.

Forrás: Facebook/Csézy

Miben segíted az egri menhely munkáját? Miért érdemesek ők a figyelemre?

A barátnőm az állateledelboltjában gyűjt a menhelynek, és ha ott jártam, mindig vásároltam én is valamit az adománydobozba. Egyszer érkezett tőlük egy felkérés, hogy a menhelynek új helyre kell költöznie, és adománygyűjtő rendezvényt szerveznek, ahol nagyon szeretnék, ha fellépnék. Ott, azon az estén beléjük szerettem! Ott szembesültem vele, hogy négy törékeny lány a munkája mellett, az erején felül vállalja ezt a karitatív munkát az állatokért. Legnagyobb tiszteletem és megbecsülésem az övék, és azt gondolom, hogy az a legkevesebb, hogy az adóm 1%-át és további anyagi segítséget nyújtok nekik.

Nemcsak az egri menhelyet, de egy-egy kutyát máshol is támogatsz. Honnan jön ez?

Nagyon fontos, hogy az ember figyelmes legyen a környezetében történő dolgokra, és ebben talán az egyik legjobb dolog, hogy az ember segíthet olyan állatoknak is, akik bajban vannak. Az emberi gonoszságot és kegyetlenséget megszüntetni nem lehet, ezért csak egy út marad: a segítségnyújtás. Én próbálok megtenni mindent, ami tőlem telik, és bízom abban, hogy sokan követik a példámat.

Fotó: Bilku Krisztián

El tudod képzelni, hogy egyszer valamelyik dalodban szerepet kapjon valamilyen állatvédelmi téma?

Többször is szerepeltek már kutyák a videoklipjeimben, és elképzelhetőnek tartom, hogy lesz olyan dalom, amelyik az állatvédelemmel foglalkozik. Mivel sok fiatal példaképként tekint rám, nagyon fontos lehet egy dal üzenete.

Mit gondol a környezeted az állatszeretetedről?

A férjem mindig azt mondja, hogy ezek az állatok azért különlegesek, mert bennük van a szeretetem, és igaza lehet, mert a szeretetnek nincs alternatívája.

Szerencsések az egri menhely önkéntesei, hogy egy ilyen szeretettel teli, gondoskodó, de egyben ismert és sikeres támogatójuk akadt, reméljük, hogy az új, kialakítás alatt lévő menhelyük működését is segíti majd a Csézyn keresztül megteremtődő ismertség, és hogy az örökbefogadási kedv is fokozódik, ráadásul Eger Budapestről sincs messze, így akár egy ottani, önkéntes munkával töltött nap sem jelent mást, mint egy kellemes kirándulást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.