Jane Fonda és Nicole Kidman is megkapta a német Arany Kamera-díjat

Forrás: AFP/Christopher Polk -
Jane Fonda Nicole Kidman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jane Fonda életművéért, Nicole Kidman pedig a legjobb nemzetközi színésznőként kapta meg az Arany Kamera-díjat szombaton Hamburgban.

A Hörzu német televíziós magazin 52. alkalommal rendezte meg díjátadó gáláját, amelyen filmes és televíziós kategóriákban adták át az Arany Kamera-díjakat. A testület színészi pályafutása mellett Jane Fonda politikai aktivizmusát is elismerte a neki adományozott Arany Kamera-életműdíjjal, amit a színésznő személyesen vett át. A 79 éves, kétszeres Oscar-díjas (Klute, Hazatérés) Fonda gyakran adott hangot véleményének politikai és társadalmi kérdésekben, az 1970-es években az Egyesült Államok háborúellenes mozgalmainak egyik legismertebb aktivistájává vált.

Jane Fonda Forrás: Origo

A ZDF televízió által élőben közvetített gálán Nicole Kidmant a legjobb nemzetközi színésznő, Colin Farrellt pedig a legjobb nemzetközi színész díjával tüntették ki.

Nicole Kidman Forrás: AFP/Christopher Polk

Csökkent a tizenévesek szókincsehttp://www.life.hu/kult/20170305-csokkent-a-tizenevesek-szokincse-ez-az-ok.htmlTöbb kutatás is bizonyítja, hogy a tizenéves generációnak kisebb a szókincse érzelmei kifejezésére - mondta Kalamár Hajnalka pszichológus az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában. KultOrigoElhunyt Tommy Page énekeshttp://www.life.hu/kult/20170305-elhunyt-tommy-page-enekes-46-eves-volt.htmlA 46 éves Tommy Page holttestét pénteken találták meg – tette közzé a Billboard. KultOrigoTavasszal mutatják be a Dirty Dancing remake-jéthttp://www.life.hu/kult/20170305-tavasszal-mutatjak-be-a-dirty-dancinget.htmlMájus 24-én mutatják be Amerikában a Dirty Dancing remake-jét. A rajongók jó ideig nem voltak oda az új szereplőktől, de a filmplakát láttán ez változhat. KultOrigoMegsértette a szabályzatot, visszavonták az Oscar-jelöléséthttp://www.life.hu/kult/20170226-az-amerikai-filmakademia-visszavonta-greg-p-russel-hangmernok-oscar-dij-jeloleset-a-hangkeveres.htmlVisszavonta Greg P. Russel hangmérnök Oscar-díj-jelölését hangkeverés kategóriában az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia szombaton, mert a jelölt megsértette a filmakadémia kampányolási szabályzatát, vétett a lobbizási előírások ellen. Kult--Háry Estély-Feke Pál: "Kicsit feszengve indultam el otthonról"http://www.life.hu/kult/20170226-feke-pal-es-felesege-is-reszt-vett-a-hary-estelyen.htmlFeke Pál a Magyar Állami Operaház igazgatójának meghívására érkezett a Háry Estélyre szombaton este. A Life.hu riporterének elmondta, nem az az igazán bálba, társadalmi eseményekre járó típus, de természetesen boldogan és büszkén mondott igent az invitálásra. Fekét felesége kísérte el a nagyszabású rendezvényre. KultOrigoÍgy köszöntötték fel kollégái a születésnapos Eszenyi Enikőthttp://www.life.hu/kult/20170112-igy-koszontottek-fel-kollegai-a-szuletesnapos-eszenyi-enikot-a-vigszinhazban.htmlJanuár 11-én ünnepli a születésnapját a Vígszínház igazgatója, Eszenyi Enikő. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznőt, sokoldalú dívát, rendezőt kollégái egy videóval köszöntötték fel. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.