Életének 80. évében elhunyt a magyar rádiós, Berta Béla

Berta Béla halál rádió
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A többi között nívódíjjal és Rózsa Ferenc-díjjal is kitüntették alapos, precíz munkájáért Berta Béla rádiós újságírót, aki életének 80. évében elhunyt.

Alázatos és precíz rádiós volt Berta Béla, aki mindig nagy szakmai felkészültséggel végezte a munkáját. Többször jutalmazták nívódíjjal, emellett 1979-ben Rózsa Ferenc-díjjal, 1986-ban SZOT-díjjal, 1996-ban Táncsics Mihály-díjjal ismerték el. Berta Béla 1937-ben Cigándon született tizenegy testvér közül a negyedikként.

Elhunyt Berta Béla rádiós újságíró Forrás: Thinkstock

A középiskoláját Sátoraljaújhelyen végezte, főiskolára viszont már Debrecenben járt. Agrármérnöki diplomát szerzett, de szinte azonnal beszippantotta a rádiózás. A Magyar Rádió szolnoki stúdiójának szerkesztő riportere lett. A '60-as évek elején Budapestre került, a Falurádió szerkesztőségének tagja lett. Az általa alapított Kertbarátok műsora című rádióadásból Bálint Györggyel közösen könyvet írt.

Berta Béla összesen negyven évet töltött aktívan a rádiós szakmában,

a Falurádió rovatvezetőjeként ment nyugdíjba, de még évekig dolgozott külsősként a szerkesztőségnek. Halálának hírét családja közölte az MTI-vel. A többször is kitüntetett rádiós életének 80. évében távozott az élők sorából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.