Ma ünnepelné 52. születésnapját Bódi László, Cipő!

Forrás: M1 -
Republic Cipő Bódi László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bódi Lászlónak nem foglalkozása volt a zenélés, hanem ő maga volt a zene. Már egészen fiatalon elkezdett dalszövegetek írni, ismert zenészként sem csak az együttesének szerzett kiváló számokat, hanem több magyar előadónak is. Bódi Lászlótól, ismertebb nevén Cipőtől fájdalmasan korán kellett elbúcsúznia a rajongóknak és szeretteinek: 47 évesen hunyt el.

A sport és a zene egyaránt érdekelte fiatalon Bódi Lászlót, mégis a zene mellett döntött. Saját elmondása szerint a a Beatles együttes Egy nehéz nap éjszakája című zenés filmjének hatására határozott így, aminek később rengeteg rajongója örülhetett. Cipő ugyanis a zenének élt, az egyik legsikeresebb magyar zenekar alapítójaként számos szívhez szóló, és igaz dallal ajándékozta meg a közönségét.

Számos szívhez szóló, és igaz dallal ajándékozta meg a közönségét Forrás: M1

Az 1990-ben megalapított Rebublicot mindenki ismerte, és olyan embert sem találni, aki ne szerette volna. Szinte rögtön népszerűek lettek, dalaikban mindenki találhatott valamit, ami megérinti. Cipő összesen 241 számot írt a Republicnak, de az együttes mellett számos hazai előadónak szerzett dalokat, többek között Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak is. Egy ország izgult érte, amikor súlyos állapotban kórházba került, de sajnos hiába szorítottak oly' sokan a felépüléséért. Bódi László 2013. március 11-én hajnalban, Budapesten, életének negyvennyolcadik évében mégis elhunyt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.