Szétszórták a dán királynő férjének hamvait, aki nem akart hitvese mellé temetkezni

Forrás: AFP/Str -
hamvak temetés haláleset dán királynő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végakaratának megfelelően részben a tengerbe szórták, részben egy királyi kastély parkjában helyezték el Henrik hercegnek, Margit dán királynő februárban elhunyt férjének hamvait.

Az uralkodó francia származású férje tavaly egy 469 éves hagyománnyal szakítva, vélt mellőzöttségére hivatkozva bejelentette, hogy halála után nem kíván a roskildei katedrális királyi kriptájában nyugodni, ahová majd feleségét, a királynőt is temetik.

Margit, dán királynő és Henrik herceg Forrás: AFP/Str


Az uralkodóház szombati közleménye szerint a 83 éves herceg hamvainak felét a dán felségvizeken szórták szét, másik felét pedig urnában helyezték el a fredensborgi királyi kastély magánparkjában. A királyi család tagjai mindkét zártkörű eseményen jelen voltak - jegyezték meg.

Henrik 1967-ben házasodott össze Margit hercegnővel, aki 1972-ben foglalta el a dán királyi trónt. Henrik, aki herceg maradt, számos alkalommal jelezte, hogy nem elégedett helyzetével, és bírálta Margitot, mert nem ismerte el őt egyenrangú uralkodótársként.

Ahogy a legtöbb monarchiában, Dániában is királyné lesz a hercegnőből, ha férje trónra lép, de a hercegből nem lesz király, ha felesége kerül a trónra.

Nagyon megnőtt Orbán Viktor első unokája, Aliz: friss fotóhttp://www.life.hu/sztarok/20180909-nagyon-megnott-orban-viktor-elso-unokaja-aliz-friss-foto.htmlRégen láttuk már Orbán Viktor első unokáját, a kis Alizt, Orbán Ráhel és Tiborcz István első gyemekét.TV + SztárokOrigoIlyen visszajelzéseket kapott Istenes Bence a német csatornátólhttp://www.life.hu/sztarok/20180909-ilyen-visszajelzeseket-kapott-istenes-bence-a-nemet-csatornatol.htmlIstenes Bence Németországban, a Sky csatornán vezeti az X Factort. Eddig csak pár adás ment le, de úgy tűnik, nagyon elégedettek a magyar műsorvezetővel.TV + SztárokFotó: Adrián Zoltán - OrigoMegtörte a csendet Ariana Grande: így búcsúzott elhunyt szerelmétőlhttp://www.life.hu/sztarok/20180909-megtorte-a-csendet-ariana-grande-igy-bucsuzott-elhunyt-szerelmetol-mac-millertol.htmlEgy képpel búcsúzott exétől, Mac Millertől Ariana Grande énekesnő.TV + Sztárok--Előkerült egy régi levél, amelyet Fülöp herceg írt Dianánakhttp://www.life.hu/sztarok/20180909-elokerult-egy-regi-level-amelyet-fulop-herceg-irt-diananak.htmlElőkerült egy 1992-es kézzel írott levél, amelyet Fülöp herceg küldött Dianának. Ebből kiderül, a herceg nagyon szerette menyét és támogatta őt Károllyal szemben. TV + Sztárok--Mindenki Victoria Beckhamet utánozza az Instán: ezérthttp://www.life.hu/sztarok/20180909-mindenki-victoria-beckhamet-utanozza-az-instan-ezert.htmlItt egy újabb trend, ami Victoria Beckham nevéhez fűződik: most minden celeb ebben a pózban fotózza magát. TV + SztárokOrigoÍgy borult ki a pályán Serena Williams: az ütőjét is kettétörte - videóhttp://www.life.hu/sztarok/20180909-igy-borult-ki-a-palyan-serena-williams-az-utojet-is-kettetorte.htmlA New Yorkban zajló nyílt női teniszbajnokság elődöntőjében Oszaka Naomi, a 20 éves japán teniszező és a világklasszis Serena Williams játszott egymással. A mérkőzés nem volt balhétől mentes, Serena az ütőjét is kettétörte.TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.