Eszenyi Enikő megerőszakolt, haldokló nőt alakít

Fotó: Origo -
erőszak Eszenyi Enikő haldoklás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megrázó filmben vállalt főszerepet Eszenyi Enikő: a színésznő egy megerőszakolt, haldokló nőt alakít, mindezt pedig jó ügyért.

Eszenyi Enikő nem nagyon vállal mostanában filmszerepeket, de a Tunyogi Henriett által rendezett sokkoló filmre nem mondott nemet. A Vígszínház igazgatója egy megerőszakolt, haldokló nőt alakít, aki nem jön ki az erőszakból született lányával, nem találják a hangot a betegágynál. A lánya szerepét a rendező alakítja, vagyis Tunyogi Henriett, akit saját édesapja haldoklása inspirált.

Eszenyi Enikő megerőszakolt nőt alakít Fotó: Origo

„Ott is rengeteg kérdőjel volt a halálos ágyánál" – mondta a rendező. Eszenyi Enikő pedig a film aktualitására hívta fel a figyelmet. „

Nagyon meglepett, amikor megkért, hogy vállaljam el a szerepet. Számomra nem is volt kérdés, hogy elvállalom-e, vagy sem"

Borsnak
Amikor bementem Enikőhöz a Vígszínházba, hogy beszéljünk a filmről, azt mondta: te vagy a rendező és mindent megcsinálok. Egy hétig nem mosott hajat, úgy jött-ment, eljött próbálni, mindent nyitottsággal, alázattal tettSzerintem az nagyon fontos volt, és itt gondolok az alkotócsapatra, a stábra, hogy ezt nem a pénz miatt csináltuk. Jól éreztük magunkat, és a jó ügyért dolgoztunk. Nem volt nagy büdzséje a filmnek, de jó érzéssel készítettük"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.