Felháborodott a meggyilkolt James Bulger édesanyja a tragédiáról szóló film Oscar-jelölésén

Forrás: Youtube/Loose Women -
gyilkosság film fiú rövidfilm James Bulger
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két 10 éves fiú brutálisan meggyilkolt egy 2 éves gyermeket Angliában. A történetről rövidfilm készült, amelyet most Oscar-díjra jelöltek. A meggyilkolt kisfiú édesanyja felháborodott. 

Oscar-díjra jelölték a Detainment című rövidfilmet, amely egy több mint 20 évvel ezelőtt történt brutális gyilkosságról szól. Két 10 éves fiú kínozta és ölte meg a 2 éves James Bulgert 1993-ban. Az eset Angliában, Liverpool közelében történt, és hatalmas megdöbbenést keltett, az ebből készült rövidfilm Oscar-jelölése pedig hatalmas felháborodást.

Felháborodott a meggyilkolt James Bulger édesanyja Forrás: Youtube/Loose Women

Denise Fergus, a meggyilkolt fiú édesanyja és mások is tiltakoznak. Már a film elkészülte is éppen elég fájdalmas, azt végképp nem akarják, hogy Oscar-jelölést kapjon. Azt is megjegyezték, hogy a rendező nem beszélt a film készítése alatt sem a meggyilkolt fiú anyjával, sem az apjával.

Nem tudom elmondani, mennyire feldúlt és ideges vagyok azért, mert ez az úgynevezett film elkészült

Variety

Elhunyt Uri István színművészhttp://www.life.hu/kult/20190124-elhunyt-uri-istvan-szinmuvesz.html73 évesen távozott az élők sorából Uri István színművész, akit megannyi filmben és sorozatban láthattunk, például a Szomszédokban. Kult--Korda György elmesélte, hogyan indították el Zámbó Jimmy karrierjéthttp://www.life.hu/kult/20190123-korda-gyorgy-elmeselte-hogyan-inditottak-el-zambo-jimmy-karrierjet.htmlKevesen gondolnák ma, hogy a kilencvenes évek legnépszerűbb előadójának, Zámbó Jimmynek nehezen indult be a karrierje. Az énekes első próbálkozásairól Korda György mesélt, aki kiharcolta, hogy Jimmy megkapja az előadói engedélyt. Kult--Ezek a valódi bűnbandák olyan rablásokat követtek el, amelyek filmbe illőekhttp://www.life.hu/kult/20190123-ezek-a-valodi-bunbandak-olyan-rablasokat-kovettek-el-amelyek-filmbe-illoek.htmlValami oknál fogva, míg a legtöbben elítéljük a mások értékeit erőszakkal eltulajdonító bűnözőket, a róluk szóló sztorikat annál érdekesebbnek találjuk. Rengeteg film és sorozat készült már ebben a témában, most azonban olyan bandák és történetek következnek, amik nem a képzelet, hanem a valóság szülöttei. Hihetetlen, de ezek tényleg megtörténtek. Kult--Tóth Barnabás Susotázs című alkotása nem jutott be az Oscar szűkített listájábahttp://www.life.hu/kult/20190122-toth-barnabas-susotazs-cimu-alkotasa-nem-jutott-be-az-oscar-szukitett-listajaba.htmlAz egész ország Tóth Barnabás Susotázs című rövidfilmjének szurkolt, amelyről most kiderült, nem jutott be a szűkített listára. Ezen kívül A kedvenc és a Roma című filmet jelölte a legtöbb, egyaránt tíz kategóriában az amerikai filmakadémia az Oscar-díjra kedden Los Angelesben. Magyar alkotás nem szerepel a jelöltek között. KultOrigoCsukás István közölte: újra képernyőre kerül Süsü, a sárkányhttp://www.life.hu/kult/20190122-csukas-istvan-kozolte-ujra-kepernyore-kerul-susu-a-sarkany.htmlGenerációk nőttek fel Süsü, a sárkány meséjén. Csukás István mesealakjának Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze adta a hangját. A színészt sokan csak Süsü bácsinak szólítják. A kedves kis egyfejű most visszatér a képernyőre, erről az író árult el részleteket. Kult--Elhunyt Maxine Brown Russel, a The Browns együttes tagjahttp://www.life.hu/kult/20190122-elhunyt-maxine-brown-russel-a-the-browns-egyuttes-tagja.html87 éves korában elhunyt Maxine Brown Russel, a The Browns együttes tagja. Családja körében érte a halál. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.