A Dal 2019: egyik versenytársa dobhatta fel Petruskát

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Petruska A Dal 2019
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, plágium miatt kizárták A Dalból Petruskát. A zenész közleményt – amelyet teljes egészében itt olvashatsz – adott ki az üggyel kapcsolatban, amelyben többek között azt írja: szomorú és sokkolták a történtek. 

A Ripost zenészkörökből megtudta: A Dal 2019 harmincas mezőnyének egyik előadója dobta fel Petruskát.

„Úgy tudom, hogy az egyik előadó környezetéből jelezték, gond van a dallal. Senkit sem a rosszindulat vezérelt, csupán a verseny tisztasága miatt döntöttek úgy, hogy jelzik a csatornának, koppintás Petruska dala” – magyarázta a lapnak egy neve elhallgatását kérő bennfentes.

Petruska Forrás: MTI/Kovács Tamás

Petruska közleményt adott ki A Dalból való kizárásával kapcsolatbanhttp://www.life.hu/kult/20190219-petruska-kozlemenyt-adott-ki-a-dalbol-valo-kizarasaval-kapcsolatba.htmlAhogy azt megírtuk, bebizonyosodott plágium miatt Petruskát kizárták A Dalból. A zenész közleményt adott ki, állítja, nem "lopott". Petruska a Help Me Out of Here című dallal versenyzett, amely rendkívül hasonlít a Vampire Weekend White Sky című számára. Az előadó közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. KultOrigoPolyák Lilláék fellépésén az igazi ABBA-t követelte egy pécsi házaspárhttp://www.life.hu/kult/20190217-polyak-lillaek-fellepesen-igazi-abbat-kovetelte-egy-pecsi-hazaspar.htmlNagyot csalódott egy pécsi házaspár, akik a pécsi Kodály Központban az évi rendszerességgel megrendezett Pannon Filharmonikusok koncertre váltott belépőt. Úgy gondolták, hogy Valentin-napon az ABBA Show keretein belül valóban a svéd zenekar áll színpadra. De nem, a dalokat Polyák Lilla, Malek Andrea, Náray Erika, Magyar Bálint és Kocsis Tibor adták elő. KultOrigoVasárnap éjjel adják át a Grammy-díjakat http://www.life.hu/kult/20190210-vasarnap-ejjel-adjak-at-a-grammydijakat-a-los-angelesi-ceremonia-hazigazdaja-alicia-keys-lesz.htmlHatvanegyedik alkalommal adják át közép-európai idő szerint vasárnap éjjel az amerikai zeneipar legjelentősebb elismeréseit, a Grammy-díjakat. A Los Angeles-i ceremónia házigazdája Alicia Keys lesz, fellép mások mellett Camila Cabello és Ricky Martin, Lady Gaga, a Red Hot Chili Peppers és Jennifer Lopez. Kult--A Dal 2019 - Szombaton este lesz a harmadik válogató műsorhttp://www.life.hu/kult/20190202-a-dal-2019-szombaton-este-lesz-a-harmadik-valogato-musor.htmlMa este rendezik A Dal 2019 harmadik válogatóját: a Duna Televízióban és a Duna World csatornán 19 óra 30 perctől látható show-műsorból hatan jutnak tovább az elődöntőbe. KultOrigoBocuse d'Or – A jövő héten tartják a szakácsverseny világdöntőjéthttp://www.life.hu/kult/20190127-bocuse-dor-jovo-heten-tartjak-a-szakacsverseny-vilagdontojet.htmlHuszonnégy nemzet csapatainak részvételével rendezik meg a világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d'Or-nak a világdöntőjét január 29-30-án Lyonban; Magyarországot Pohner Ádám képviseli. Kult--Lopják a szivarokat Andy Vajna sírjárólhttp://www.life.hu/kult/20190202-lopjak-a-szivarokat-andy-vajna-sirjarol-a-temetes-utan.htmlAlig helyezték végső nyugalomra Andy Vajnát, a temetői szarkák máris fosztogatják a sírját. A szerettei és barátai által vásárolt értékes szivarokat lopták el róla. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.