Amikor nem hisszük el azt a csókot: a filmvászon legkevésbé összeillő szerelmespárjai

Seth Rogen film Natalie Portman Woody Allen sztárok mozi Charlize Theron premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Június 20-án került a hazai mozikba a Csekély esély című film, amelyben Charlize Theron és Seth Rogen habarodnak egymásba – és ez nem csak első hallásra tűnik teljesen valószerűtlennek, de a film történetében is. Ennek apropóján összegyűjtöttük a listánkra azokat a filmes szerelmespárokat, akikben még a mozi varázsa segítségével sem tudtunk hinni.

A specialista (1994)

Számos alkalommal választották be minden idők legrosszabb szexjelenetei közé azt a kínosan erőltetett tornamutatványt, amit Sharon Stone és Sylvester Stallone mutat be ebben a filmben a zuhany alatt. Pedig a film idején mindketten egyfajta szexszimbólumnak számítottak – épp csak egymásra nem voltak képesek hatni, és többek között a kémia totális hiánya is vezette teljes bukásba A specialistát.

Star Wars II. rész – A klónok támadása (2002)

Ismét csak egy „minden idők”-tétel a listánkon: minden idők legrosszabb Star Wars-jelenetei között szokás emlegetni Padme és Anakin enyelgését, vagy inkább szenvelgését a virágos mezőn. Ráadásul az egész szerelmi viszonyuk olyan, mintha egy felnőtt nő és egy hisztis kisfiú viszonyát látnánk, és ennek kellett volna megalapoznia a filmtörténelem egyik legikonikusabb gonosza, Darth Vader pálfordulását...

Hatalmas Afrodité (2005)

Woody Allen számos filmjével szerepelhetne a listánkon, hisz a nem épp férfiszépségnek számító rendező gyönyörű színésznők egész sorával bonyolódott ilyen-olyan kalandba a mozivásznon – igaz, könnyű dolga volt, mivel a saját filmjeinek főszerepét rendszeresen magára osztotta. De ezt még el is hittük akár olyan esetekben, amikor azok a filmbeli nők szintén intellektuális karakterek voltak, amikor viszont Mira Sorvino alakításában egy nagyszájú, tenyeres-talpas pornós bukkant fel mellette, az már kicsit soknak tűnt.

Gengszter románc (2003)

Itt a bizonyíték, hogy a művészet nem utánozza az életet (és fordítva): a Gengszter románc forgatása alatt egymásba kavarodott Jennifer Lopez és Ben Affleck, ebből viszont a vásznon semmi sem érződött, és az amúgy is szörnyű mozit teljesen tönkre vágta, hogy képtelenségnek tűnt elhinni a köztük dúló szerelmet. Lehet, hogy annyira próbálták leplezni a valódi viszonyt, hogy az sült el így?

Superbad – avagy miért ciki a szex? (2007)

A tipikus „kövér srác a tinifilmekből” Jonah Hill és a szuperszexi, szuperbájos Emma Stone. Utóbbi persze még nem volt akkora szépségideál és szupersztár a film idején, mint manapság, de már akkor is teljesen valószerűtlennek tűnt közte és Hill között bármi. A sztoriban érzi ezt a srác is, és piával próbál segíteni rajta – a legmegdöbbentőbb pedig az, hogy végül tulajdonképpen sikerrel is jár.

Pancser police (2010)

Csavar egy nagyot a képleten a Pancser police, pont ahogyan azt az abszurd vígjátékoktól, pláne a Will Ferrell és Adam McKay rendező fémjelezte produkcióktól megszokhattuk. Eva Mendes láhatóan sok kategóriával a filmbeli férje, Will Ferrell felett helyezkedik el, ennek azonban a filmben egyikük sincs tudatában, sőt épp fordítva élik meg, mintha a menő pasi egy csúnyácska-butácska asszonyt lenne kénytelen elviselni. A környezetük a filmben hüledezik, mi meg a nézőtéren kacagunk rajta.

Csekély esély (2019)

Június 20-án került a hazai mozikba a Csekély esély, amiben az a Seth Rogen az egyik főszereplő, aki már a Felkoppintva esetében is részese volt egy valószerűtlen szerelmi felállás okozta bonyodalmaknak. A mostani filmben egy olyan kallódó újságírót játszik, akinek gyerekkori bébiszittere időközben a világ egyik legbefolyásosabb nője lett – és aki felveszi a szövegírói csapatába az egykori kiskölyköt. Majd szerelem szövődik közöttük, de senki sem járna jól vele, ha ez kiderülne...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.