Sátántangó Tarr Béla szarajevói filmfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hat magyar film, Szabó Réka, Bársony Katalin, Tóth Luca, Andrasev Nadja, Moldovai Katalin és Gyulai Panni alkotásai versenyeznek a pénteken kezdődő szarajevói filmfesztiválon a Szarajevó Szíve díjakért.

A jubileumi fesztivál bemutatja a felújított Sátántangót, az idén 25 éves Tarr Béla-filmet is – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szerdán az MTI-vel.

Forrás: Mokép

A versenyprogramban lesz látható Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje, amely a Tünet Együttes 2015-ben bemutatott táncszínházi előadásának próbafolyamatát dolgozza fel. A Tünet Együttes és a Campfilm koprodukciójában készült egész estés filmet szeptemberben a magyar mozik is műsorra tűzik.
A hazai és nemzetközi jazz világába kalauzol az HBO saját gyártású zenés dokumentumfilmje Csillagfény távolság címmel. A Bársony Katalin rendezésében készült alkotás a hazai középgeneráció egyik legtehetségesebb billentyűse, Balázs József életébe és munkásságába enged bepillantást. A film világpremierje a szarajevói versenyen lesz, majd szeptemberben a miskolci CineFesten láthatja a hazai közönség.
Tóth Luca legutóbbi animációja is indul a Szarajevó Szíve díjért, a 19 perces Lidérc úr magyar–francia koprodukcióban készült, és a Berlinalén volt a világpremierje.
Magyar–francia koprodukcióban készült és versenyben lesz Szarajevóban Andrasev Nadja 12 perces Szimbiózis című animációja is, amely Annecyban volt először látható nemrég.
Moldovai Katalin Ahogy eddig című rendezői diplomafilmje a Budapesti Metropolitan Egyetem Mozgóképművész mesterképzésén készült, és bemutatták a cannes-i fesztiválon. A 24 perces alkotás történetében egy idős nő életébe pozitív fordulatot hoz egy tragikus hír.
Gyulai Panni Broken Things című 10 perces, 2D-s számítógépes technikával, a MOME Animáció szakán készült diplomafilmje lesz a verseny további magyar versenyzője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.