Elhunyt a Batman inasát alakító Michael Gough

halál film mozi sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Michael Gough brit színész, akinek legismertebb alakítása Batman inasának szerepe volt a szuperhősről készült kilencvenes évekbeli filmekben. 

Gough, aki pályafutása során több mint 150 mozi- és televíziós filmben játszott, 94 esztendős korában, csütörtökön halt meg angliai otthonában - közölte volt felesége, Anneke Wills színésznő ügynöke útján.

http://batman.wikia.com
http://batman.wikia.com

Legutóbbi munkái között említhető a Ki vagy, doki? című tévésorozat. Tim Burton Alice Csodaországban és A halott menyasszony című filmjében a hangját kölcsönözte egyes figuráknak.

A közönségben legmélyebb nyomot bizonyára Alfred Pennyworth megszemélyesítésével hagyott: három Batman - Micheal Keaton, Val Kilmer és George Clooney - mellett alakította az inas szerepét. A Batman visszatér 1992-ben készült Tim Burton rendezésében, A Mindörökké Batmant 1995-ben, a Batman és Robint pedig 1997-ben mutatták be Joel Schumacher rendezésében.

Mint volt felesége a Gough haláláról kiadott közleményében fogalmazott: "Ahogy az állapota rosszabbra fordult a héten, azt mondta, szeretné még megélni a Szent Patrick napot. És így is lett, utána pedig már csak a szeretet maradt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.