Álmok otthona - Így jött össze Rachel Weisz és Daniel Craig!

film Daniel Craig mozi szórakozás Rachel Weisz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A két sztár az Álmok otthona című film forgatásán habarodott egymásba, amelyet csütörtöktől a hazai mozik is játszanak - és amely jó eséllyel csak a színészek románca miatt marad emlékezetes.
Darren Aronofskyt



ecranlarge.com
ecranlarge.com



A két sztár az Álmok otthonában egy, a kislányaikkal új házba költöző fiatal házaspárt alakít, és a filmbeli bensőséges jeleneteik is arról árulkodnak, hogy kiválóan működött közöttük az összhang. Persze egy idilli család idilli új otthonáról mindig csúnya dolgok derülnek ki az efféle filmekben, és ez itt sincs másképp, ám ez még csak a kezdet. Amikor a férj elkezd nyomozni a rejtély után, olyan dolgokra bukkan, amelyek mindent megváltoztatnak - és hiába következik be ez egészen korán a cselekmény során, nem árulhatunk el róla többet, mert akkor a film egyetlen igazán ütős poénját lőnénk le.

ecranlarge.com
ecranlarge.com

Tipp! Erotikus naptár a villalakókról! Kattints a képgalériáért! (18+)


Jim Sheridan A bal lábam Apám nevében


ecranlarge.com
ecranlarge.com


Ez pedig sajnos be is igazolódott, noha az Álmok otthona egyáltalán nem rettenetes film, csupán meglehetősen érdektelen és rettentően sablonos. Van egy alapötlete, amelyik olyan, mintha a kísértetházas horrorok kliséiből és a Viharsziget című filmből mixelték volna össze, de ez még működőképes is volna. A szerkezettel van itt valami súlyos probléma, a ritmussal, ahogyan ezt a történetet és annak információit adagolja nekünk a film. A lassú és papírízű felvezetést követően körülbelül a filmidő felénél ellövi a nagy fordulatot, utána csak unalmas tötymörgést kell néznünk a fináléig, amikor pedig egy égből pottyant, blőd megoldással zár le mindent.

Szólj bele: Milyen vitaminokkal készültök a télre?



ecranlarge.com
ecranlarge.com


Azt viszont mindenképp meg kell jegyeznünk, hogy az Álmok otthona nem igazán horror: csak minimális mértékben használja az ijesztgetést, sokkal inkább próbál meg egy idő- és tudatsíkokkal játszó pszichothriller eszközeivel élni. Csak sajnos nem túl emlékezetes módon.

Kiknek ajánljuk?

- akik kíváncsiak, milyen szerelmespárként Craig és Weisz
- akik csak azért nem ülnének be rá, mert félnek a 'horror' címkétől
- akik feltétlenül látni szeretnék a Jim Sheridan-életmű legújabb darabját

Kiknek nem ajánljuk?

- költözködőknek
- akik nem szeretik, ha a film felénél lelövik a poént
- akik láttak már egynél több kísértetházas filmet és/vagy pszichothrillert

Tipp! Plasztikázott férfiak a sztárvilágból! Kattints a képgalériáért!

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.