Koppenhága Dánia utazás szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha könnyed, ám élménydús kikapcsolódásra vágysz, vedd északra az útirányt, és ismerd meg Európa egyik legélettelibb városát.  
Thinkstock
Thinkstock



1. A dán életszemlélet


A dánok rendkívül büszkék a hazájukra és a kulturális örökségeikre. Velünk ellentétben soha nem rohannak, nem idegeskednek, mindig mosolyognak és nagyon készségesek. Szeretik az egyediséget, mentesek a szélsőségektől és liberálisan gondolkodnak, amire jó példa, hogy Dániában már 1989 óta engedélyezik az azonos neműek polgári házasságát. A dánok általában visszafogottan és udvariasan viselkednek, de imádnak szórakozni, és egy brit kimutatás szerint a világ legboldogabb emberei.

A Life-tippje

Dánia legnépszerűbb turisztikai szenzációja a Tivoli vidámpark a világ legmagasabb körhintájával és a legrégibb hullámvasútjával, ami karácsony környékén valóságos meseországgá változik.


2. Építészet és dizájn

Koppenhága rengeteg modern építészeti remekművel büszkélkedhet, ilyen pl. a Dán Királyi Könyvtár és új épületrésze, a Fekete Gyémánt, vagy a magánadományból épült Koppenhágai Operaház. A város központjában található Európa leghosszabb sétálóutcája, a Stroget, ami remek vásárlási lehetőségeket kínál a világmárkáktól kezdve a kisebb dizájnerbutikokig. Művészeti galériákat, vintage-üzleteket és kézműves boltokat Christianshavn és Norrebro kerületeiben találhatsz, ahol az árak a belvároshoz képest jóval alacsonyabbak. Ha kedveled az antik tárgyakat, érdemes ellátogatnod Bredgade környékére, ahol egyedi és exkluzív portékákra bukkanhatsz.

A Life-tippje

Ne hagyd ki a város legfontosabb jelképét, az Andersen meséből ismert Kis hableány szobrát.

Tipp! Ördög Nóra, ahogyan még sohasem láttad! Kattints a galériáért!



3. A biciklisek fellegvára




A Life-tippje

Tekerj el az Amilienborg királyi palotához, ahol délben megnézheted a parádés őrségváltást.

AFP
AFP



4. Az autentikus konyhakultúra

Koppenhága a gasztronómia új Mekkája, ahol a tradicionális ízek mellett a nemzetközi konyha specialitásaival is találkozhatsz. A híres Noma éttermet a brit Restaurant Magazine tavaly másodjára is a világ legjobb éttermének választotta. A mindössze 32 éves séf, René Redzepi kizárólag regionális és szezonális alapanyagokból készíti a fogásokat, amivel újraértelmezte az északi gasztronómia fogalmát. Ha igazi ínyenc vagy, ne hagyd ki ezt az egyedülálló élményt.


A Life tippje

Érdemes ellátogatnod az ultrakúl Kodbyens Fiskebar étterembe is, ahol a pazar menükínálat az évszakoknak megfelelően naponta frissül.


5. A lüktető éjszakai élet

A bulizásra a dánok minden kínálkozó alkalmat megragadnak. A város szinte kimeríthetetlen a szórakozást illetően, az utcákon egymást érik a stílusos koktélbárok, a dizájnos éttermek, az éjszakai klubok és a diszkók, ahol kora reggelig a legújabb partizenék dübörögnek. A KGB Vodka az egyik legmenőbb éjszakai klub, ahol a pincérek orosz egyenruhában szolgálják fel a vodkát, míg a Pumpehuset a rockzene rajongóinak a találkozóhelye, itt olyan hírességek léptek már fel, mint Robbie Williams és Björk. Ha rajongsz az igényes muzsikáért, Koppenhága híres jazzklubjai is megérnek egy próbát, ahol első osztályú élő jazzt hallgathatsz.

A Life-tippje

A Nyhavn negyed rengeteg izgalmas látnivalót kínál, amit érdemes összekötnöd egy naplementés sétahajózással.

Tipp! Scarlett Johansson-t varjak tépik szét! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.