Elhunyt Richard Lynch horror- és akciósztár

halál horror Richard Lynch
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Richard Lynch, aki félelmet ébresztő, sebhelyes arcával számos olyan horror-, illetve akciófilmben tűnt fel, mint a Halloween vagy a Tomboló terror.


AFP/Photo12
AFP/Photo12

Az ír szülőktől New Yorkban született Lynch előbb a tengerészetnél szolgált, majd színészi tanulmányai után a színpadon debütált. Első filmjét, a Cannes-ban díjazott Madárijesztőt 1973-ban forgatta. Később is rendszerint a gonosz, intrikus hősök megformálását bízták rá, többek között játszott A kis Nikitában és a Rob Zombie rendezte 2007-es Halloweenben. Több évtizedes pályafutása alatt televízió-sorozatokban is megismerhette a közönség, szerepelt többek között a Battlestar Galactica és a Galactica 1980 című szériákban, illetve a Starsky és Hutchban vagy a Gyilkos sorokban.

Lynch arca akkor sérült meg, amikor 1967-ben LSD hatása alatt felgyújtotta magát. A történtekről később nyíltan beszélt az LSD: The Trip to Where? című dokumentumfilmben. Rob Zombie szerdán Facebook-oldalán rótta le tiszteletét a színész előtt: "Nagyszerű volt együtt dolgozni Richarddal, tényleg mindent beleadott. Sohasem fogom elfelejteni, hogyan rémítgette a Halloween gyerekszereplőit." Lynch utolsó szerepét Zombie új filmjében, a még idén megjelenő The Lords of Salem című produkcióban játszotta.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.