Prostik a moziban - minden idők 7 legemlékezetesebb filmes örömlánya

film prostituált filmművészet mozi szórakozás Federico Fellini
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legősibb mesterség művelői a kalandos sorsukkal hálás filmes karakterek, noha sokáig erkölcsvédelmi okokból nem kaphattak fontos szerepet a mozikban. Szerencsére ez már évtizedek óta nincs így, mi pedig összegyűjtöttük a 7 kedvenc prostinkat.

1. Cabiria - Giulietta Masina

Film:
Cabiria éjszakái

Minden idők egyik legnagyobb rendezője, Federico Fellini a magánéletében sem vetette meg az örömlányok társaságát, és több filmjében is mesélt róluk. Ebben az alkotásában azonban egyenesen főszereplő egy éjszakai pillangó, a római külvárosi utcákat járó, ártatlan lelkű Cabiria (Fellini feleségének alakításban), aki a boldogulás útját keresi és az igaz szerelmet reméli, de csak csalódások sora éri a férfiak részéről.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


2. Séverine - Catherine Deneuve

Film: A Nap szépe

Séverine kettős életet él: otthon ő a nagypolgári feleség, aki a köztiszteletben álló férje mellett meglehetősen frigid az ágyban. Hétköznap délutánonként pedig ő a Nap szépe, egy luxusbordélyház első számú portékája, aki a perverziók és a mazochista szexuális fantáziák körében éli ki a vágyait. Bunuel szürreális valóságot és még szürreálisabb álmokat keverő filmjében a kor hideg szépségű ideálja, Catherine Deneuve tárulkozik ki a nézők előtt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


3. Iris - Jodie Foster

Film:
Taxisofőr

Jodie Foster ezzel az alakítással robbant be a köztudatba, még Oscarra is jelölték az akkor 14 éves színésznőt Iris, a vagány, nagyszájú kiskorú prostituált szerepéért. A Robert De Niro alakította főhős megszállottságában megpróbálja megmenteni őt a stricijétől, ám a lány nem is biztos, hogy meg akar menekülni, az események pedig tragédiába torkollnak.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


4. Vivian - Julia Roberts

Film:
Pretty Woman - Micsoda nő!

Az elveszett hercegnő és az őt megmentő sármos herceg: jelen esetben olyannyira elveszett a hercegnő, hogy az utcán dolgozik áruba bocsátva a testét, Richard Gere pedig nem fehér lovon, hanem drága kocsin érkezik, hogy aztán egy alkalmi légyottot követően komolyabban is egymásba bonyolódjanak, persze számos félreértésen és fordulaton át. A kilencvenes évek egyik emblematikus romantikus vígjátéka egyben Julia Roberts széles mosolyát is híressé tette.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


5. Satine - Nicole Kidman

Film:
Moulin Rouge

Párizs, 1900-as évek, művészek, abszint, mulatók - és híres kurtizánok, akik között Satine, a Moulin Rouge sztárja a legragyogóbb csillag. Nem csoda, hogy Christian, a naiv fiatal író beleszeret, az már inkább, hogy a hölgy ezt viszonozza is. De lehetséges-e a boldog szerelem egy rosszéletű nő oldalán? A válaszokat dalban mondják el.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


6. Aileen - Charlize Theron


Film: A rém

Ebben a kőkemény drámában nyoma sincs semmiféle erotikának, pláne csalóka romantikának az örömlányok világát illetően. Aileen kegyetlen gyerekkorú, lecsúszott, utak mellett strichelő prosti, aki ráadásul rendkívül csúnya is (Charlize Theron megrázó alakítása Oscar-díjat ért). Egy lányba szerelmes, róla próbál gondoskodni, és az első gyilkosságát önvédelemből követi el, a többit viszont már nem. A valós események alapján készült film az Egyesült Államok első női sorozatgyilkosának történetét meséli el.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


7. Maggie - Marianne Faithfull

Film: Irina Palm

Maggie egyáltalán nem rosszéletű, törvényenkívüli nőszemély: tisztes középkorú londoni özvegy, akinek azonban hirtelen rengeteg pénzre lesz szüksége, hogy a beteg unokája műtétjét ki tudják fizetni. Ezért aztán egy night klubban vállal állást: kézzel okoz örömöt a férfiaknak egy falba vágott nyíláson keresztül, és a rendkívül puha tenyere révén hihetetlenül sikeres lesz. A humoros pillanatokat sem nélkülöző film érdekessége, hogy a kevéssé vonzó külsejű főhőst az egykori szexszimbólum, Marianne Faithfull alakítja.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


Amikor leszáll az éj... akkor indul a LifeNight!

Kíváncsiak vagytok, milyen az, amikor egy kicsit bujábbak, perverzebbek és szabadszájúbbak vagyunk, a pasik pedig végre elárulják, hogy hogyan szeretik? Akkor gyere, ismerd meg a titkos énünket!

Ezekkel a témákkal várunk Téged hétköznap este 10 után a Life.hu-n!






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.