Sütve, főzve, paprikázva - 3 jó hely, ha magyaros ételekre vágysz

magyar gasztronómia kolbász Budapest étel konyha pogácsa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretjük az olasz, francia, kínai és mindenféle konyhát, de azért egy jó kolbásznak, fokhagymás sertésbordának vagy tepertős pogácsának ritkán akad párja. Körbenéztünk Budapesten: ha magyarosat akarunk enni, ráadásul finomat és jó helyen, hova érdemes betérni.

1. Kolbász mindenek felett - PIG 37 Blitz-Grill

Még csak néhány hete, a nyár közepe óta működik a VII. kerület egyik egyre felkapottabb részén, az Akácfa utcában a Pig 37, amely a kolbászt választotta fő profiljának. A félreértéseknek nem sok teret adó logó már az utca felől is jelzi, miféle disznóságokra számíthatunk odabenn, a grillpulton pedig ötféle kolbász serceg, úgymint: debreceni, cserkész, sütnivaló, grill magyaros és bajor. A könyöklős büférésszel és leülős galériával is rendelkező helyen hot-dogba és grillszendvicsbe is kérhetjük a kolbászokat, mellé pedig házi savanyúságok dukálnak. A két fiatal tulajdonos (és egyben pultos), Deme Dávid és György Gábor a kolbászozás mellett DJ-ként is tevékenykednek, és a terveik szerint már a közeljövőben sokat fog bővülni a hely kínálata: tarjával, karajjal, hamburgerrel, sült krumplival, sőt még salátákkal is.

Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu
Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu


Bővebb infó: http://www.facebook.com/blitzgrill
Hol? VII. Akácfa u. 24.

2. Élet, erő, egészség - Cserpes Tejivó

A Cserpes nevet vélhetően sokan ismerik már: a kapuvári székhelyű családi vállalkozás finom joghurtjait, sajtjait, tejtermékeit egyre több helyen lehet kapni a boltokban is. Most pedig már egy külön hely is nyílt, amelyet ennek szenteltek: a Cserpes Tejivó a Deák téri metrótól húsz lépésre igyekszik bebizonyítani, hogy a magyaros vendéglátás nem kizárólag a húsról szólhat. Persze ettől függetlenül azért kapható itt olyasmi is: például elsőrangú mangalicás szendvics. A tejtermékek teljes választéka mellett friss péksütemények, tejberizs, melegszendvics és saláták is kaphatók, de a szívünket igazán a házi szörpök és lekvárok lágyították meg. És a jelek szerint nem csak a miénket: a mindössze három hónapja működő tejivó terasza, belső asztalai és galériája is tele volt az ottjártunkkor. Ráadásul a forgalmas belvárosi helyszín és a (jó értelemben) trendi design magas árfekvésű helyet ígér, ehhez képest egy ezresbe simán belefér egy szendvics-péksütemény-tejital kombináció.

Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu
Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu


Bővebb infó: http://www.cserpestejivo.hu/
Hol? V. Sütő u. 2.

3. Magyaros hagyományok - Alföldi vendéglő

A magyaros konyhára építő vendéglátás egyik hagyományos budapesti képviselője az Alföldi vendéglő, amely már 1972 óta várja a vendégeket - és ahol rendszeresen megfordul jó néhány külföldi is, részben a helyi specialitások, részben az új belvárosi sétány melletti elhelyezkedése révén. A kezdetek óta családi vállalkozásban működtetett étteremben kapható a város legjobb tepertős pogácsája: hatalmas, kívül ropogós, belül puha, és még némi pirospaprika is ad neki ízt és színt. Az étterem másik ételkülönlegessége az öhöm, ami eredetileg szabolcsi pásztoreledel, lebbencstésztából készül és kapható juhtúrós, krumplis és paprikás változatban is. És akkor a slambucról még nem is beszéltünk...

Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu
Fotó: Mengyán Eszter/Life.hu


Bővebb infó: http://www.alfoldivendeglo.hu/hun/
Hol? V. Kecskeméti u. 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.