"Ültem egy padon, és csak bőgtem" - Sztárok, akik pontosan tudják, mit jelent a nélkülözés

Hilary Swank Daniel Craig Kelly Clarkson Jim Carrey pénz Carmen Electra Halle Berry Hollywood Selma Blair szegénység sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem minden híresség született jó anyagi körülmények közé, és sikereik csúcsán már nehéz elképzelni róluk, hogy fiatal éveikben bizony kénytelenek voltak az utcán meghúzni magukat vagy hónapokat tölteni hajléktalanszállókon. Kemény és kitartó munkájuknak köszönhetően azonban fordítottak a sorsukon, és hihetetlen karriert futottak be annak ellenére, hogy a nulláról indultak.

1. A brit szívtipró - Daniel Craig

A James Bond-filmek sármos sztárja jelenleg a világ egyik legkeresettebb férfiszínésze Hollywoodban, aki mintegy 45 millió dolláros vagyonnal büszkélkedhet. A 007-es titkos ügynök már fiatalon is elképesztően ambiciózus volt, és arról álmodozott, hogy egyszer majd befutott színész lesz. Craignek bizony meg kellett szenvednie a hírnévért, és az életében voltak nehezebb időszakok, amire talán örökké emlékezni fog. Mielőtt a nők bálványává vált volna, sokszor előfordult, hogy London padjain töltötte az éjszakákat, és mindössze annyi pénz volt a zsebében, hogy egyik napról a másikra tengődött. Az A-listás színész ma már szuperkényelmes ágyban hajthatja álomra a fejét, hisz színésznő feleségével, Rachel Weisszel potom 12 millió dollárért vásároltak egy luxuslakást New York népszerű Soho negyedében.

AFP
AFP

2. A "Millió dolláros bébi" - Hilary Swank

Úgy tűnik, hogy a kétszeres Oscar-díjas színésznő sem született szerencsés csillagzat alatt, hiszen apja korán lelépett, és Hilary egész gyermekkorát végigkísérte a nélkülözés. Édesanyja úgy gondolta, hogy lánya színészi tehetsége annyira rendkívüli, hogy mindenképp Hollywoodban a helye, így alig 75 dollárral útnak indultak a világhírnév felé. Ebben az időszakban annyira szegények voltak, hogy pár hétig az autóban laktak, majd egy barátjuk üres házába költöztek, és ágy híján matracon aludtak. Hilary mamája minden erejével támogatta a színésznő karrierjét, és utcai fülkéből hívta fel az ügynökségeket, hogy a fiatal lányt előjegyezze a meghallgatásokra. Swank sorsa akkor fordult jobbra, mikor 1992-ben elnyerte élete első televíziós szerepét a Buffy, a vámpírok réme című sorozatban. A 38 éves szépség elárulta, hogy nem szeretné megváltoztatni a múltat, hisz ezeknek a megpróbáltatásokkal teli éveknek köszönheti azt, amivé vált, és mindig hálás az apró dolgokért is.

AFP
AFP

3. "Kupán akartam vágni valakit" - Jim Carrey

Jim Carrey az egyik legviccesebb karakter, akit valaha képernyőn láttunk, ám a gyermekévek nem voltak olyan szórakoztatóak a fenomenális poéngyáros számára. A színész 12 éves volt, amikor édesapja elvesztette könyvelői állását, ezért olyan rossz anyagi körülmények közé kerültek, hogy kénytelenek voltak a Volkswagen furgonjukban élni. Carrey tanítás után portásnak szegődött el egy gyárba, hogy anyagilag segíthesse szüleit, ám később sem lett jobb a helyzet, mert a családnak nem futotta saját otthonra, ezért nővére kertjében laktak egy sátorban. A gumiarcú komikus egy interjúban arról beszélt, hogy napi 8 óra munka iskola után elég indok volt arra, hogy úgy érezze, legszívesebben kupán vágna valakit. Szerencsére a sanyarú évek véget értek, amikor Jim Carrey 1979-ben Los Angelesbe költözött, és a híres The Comedy Store-ban lépett fel, ahová a legendás humorista, Rodney Dangerfield ajánlotta be.

AFP
AFP

4. A leggyönyörűbb Macskanő - Halle Berry

Napjaink egyik legjobban fizetett filmszínésznője 21 évesen költözött Chicagóba, hogy valóra válthassa álmait - mint modell és színésznő. Amikor elfogyott minden félretett pénze, édesanyja nem volt hajlandó támogatni őt anyagilag, és azt mondta a lányának, hogy költözzön haza. Halle munka és fedél nélkül maradt, ezért egy ideig átmeneti szállón húzta meg magát, de utólag visszagondolva azt mondja, akkor úgy érezte, azt kellett tennie, amit a szíve diktált. "Ez megtanított arra, hogy bármilyen élethelyzetben feltaláljam magam. Egész életemben a saját utamat jártam, és egyáltalán nem bántam meg, hogy akkor így döntöttem" - mondta az Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színésznő. Valószínűleg ez az időszak igazi pokol lehetett Halle Berry számára, de megérte a küzdelem, hisz a sztárnak jelenleg kb. 70 millió dollár van a bankszámláján, így nem kell aggódnia saját és kislánya jövője miatt.

AFP
AFP

5. Az utánozhatatlan hangú tehetség - Kelly Clarkson

Sokan úgy gondolják, hogy a kétszeres Grammy-díjas énekesnő és dalszerző ölébe viszonylag könnyen pottyant a siker, miután 2002-ben megnyerte az American Idol nevű tehetségkutató verseny első évadját. Kelly Clarkson egy sikeres zenei karrier reményében költözött legjobb barátnőjével együtt Los Angelesbe, ám röviddel érkezésük után kigyulladt az apartmanjuk, és a tűzben mindenük odaveszett. Emiatt a dallasi lány kénytelen volt autóban és hajléktalanszállón tölteni az éjszakákat, és egy fitneszklubban tisztálkodni, ahol tagsági kártyája volt. Kelly pénz hiányában visszaköltözött Texasba, és csak remélni tudta, hogy nem kell örökre eltemetni énekesi álmát, ám pincérnőként szinte esélye sem volt erre. A tűzeset néhány hónappal azelőtt történt, hogy Kelly jelentkezett az American Idolba, és a nyomorúságos évek bizonyára nagymértékben hozzájárulhattak ahhoz, hogy első albumán igazán szívhez szóló dalok születtek.

AFP
AFP

6. A dúskeblű szexistennő - Carmen Electra

Az amerikai glamourmodell fényes karrierjét a nyuszis magazin címlapjával alapozta meg, aki napjainkban profi üzletasszonyként tevékenykedik, és talán kevesen tudják róla, de a 40 éves szexszimbólum nem felejtette el a nehéz időket, és gyakran jótékonykodik. A Baywatch egykori bombázója a '90-es években már a szupersztár Prince-szel turnézott, ám miután exbarátja minden spórolt pénzét ellopta, Carmen egy hajléktalanszállón találta magát, és azt fontolgatta, hogy visszaköltözik szülőföldjére, Cincinnatibe. "Emlékszem, ültem egy padon, és csak bőgtem. Nem maradt semmim, csak egy bicska, némi apró a zsebemben, és pár gyönyörű ruha, amiket a turnékon viseltem. Azt gondoltam magamban: most vagy talpra állok saját erőmből, vagy örökre véget vethetek az álmaimnak" - nyilatkozta a színésznő, aki ezután nyerte el Lani McKenzie szerepét a Baywatchban.

AFP
AFP

7. Akinek még csórón is volt stílusérzéke - Selma Blair

A Doktor Szöszi sztárja az élő bizonyíték arra, hogy a szerencse bármikor az ember élete mellé szegődhet. Az amerikai modell-színésznő alig egy éve fedte fel a nyilvánosság előtt életének egy sötét epizódját. Selma 21 évesen annyira ágrólszakadt volt, hogy az Üdvhadsereg nők számára kialakított átmeneti szállásán élt egy ideig, de a pénztelenség ellenére meglehetősen különösen gondolkodott a spórolásról. Ahelyett, hogy kifizette volna a bérleti díjat a szállásért, inkább megajándékozta magát egy vintage Versace ruhával, amivel a barna szépség minden bizonnyal kiérdemelhette volna a "legjobban öltözött hajléktalan" címet. A tehetséges színésznőnek ma már nem kell nélkülöznie, és megengedheti magának, hogy 14 millió dolláros vagyonából annyi márkás ruhát vásároljon, amennyit csak szeretne.

AFP
AFP

Sztárok, akik mindenáron Marilyn Monroe-hoz akarnak hasonlítanihttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120804-michelle-williams-lindsay-lohan-madonna-gwen-stefani-scarlett-johansson-christina.htmlBosszantó sztárok, akiket tényleg lehet utálni néhahttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120406-6-sztar-akiket-tenyleg-lehet-utalni.htmlVudu-papnő, nyúlláb és szellemek - Sztárok, akik idegesítően babonásokhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120404-sztarok-akik-megorjitoen-babonasak.htmlKöztünk élő legendák - Sztárok, akik egyesek szerint még ma is élnekhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120402-sztarok-akik-egyesek-szerint-meg-ma-is-elnek.htmlNem adják fel! - Sztárok, akik súlyos betegséggel küzdenekhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120330-sztarok-akik-sulyos-betegseggel-kuzdenek.htmlKupidó nyila nem válogat - A legszebb szerelmi vallomások sztároktólhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120302-13-celeb-szerelmi-vallomasa-neha-a-sztarok-is-ugy.htmlBarátság válás után is - Így csinálják a sztárokhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120216-hires-celebek-akik-a-szakitas-utan-is-baratok-maradtak.htmlHíres sztárok, akik idén töltik be az 50-ethttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120127-sztarok-akik-2012ben-toltik-be-az-50et.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.