Egyszerre többen is kiestek az X-Faktorból

X-Faktor énekesek lánycsapat tehetségkutató műsor Keresztes Ildikó Ördög Nóra Malek Miklós Geszti Péter kiesés Nagy Feró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mentorok döntése alapján az utolsó csapat, a Like is távozott az X-Faktor tehetségkutatóból. A lányok zokogva álltak a színpadon, és ölelkezve búcsúztak a műsortól és a többi döntőstől.

Ez a hét sem volt mentes a botrányoktól, míg egyesek Ferót, mások Zámbó Krisztiánt támadták, és egyre hangosabban kérték, menjen már haza. Krisztián és a hat énekes ma este már nem tudta kiénekelni a teljes műsoridőt, így extra sok reklámot és különleges produkciót kaptunk tölteléknek. Míg Ördög Nóri a színpadon könnyezett a meghatottságtól, addig az ország nagy része a továbbjutott Krisztián miatt, aki helyett ismét más, ezúttal a Like esett ki.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub
Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Kezdetnek a korábbi győztes, Vastag Csaba nyitott egy sablonos dallal, majd a versenyzők közül Feró egyetlen csapata, a Like lépett színpadra a Jóbarátok sorozat betétdalával. A piros kanapéról előadott szám kellően vidámra és látványosra sikeredett, bár hamis hangokban is bővelkedett. Malek Miklós és Geszti Péter értékelte a show-t és a bulis hangulatot, amit Ildikó cukinak és csajosnak nevezett.

A múlt heti párbajgyőztes, a lassan kibontakozó Stone folytatta a sort, akit mentora még saját zenekarának próbájára is elvitt, hogy feltöltődjön. Stone most inkább csak ténfergett a színpadon Vastag Tamás Soha még című dalában, ami nem is csoda, hiszen a két énekes nem igazán játszik egy súly- és korcsoportban. Geszti szerint erőtlen produkciót láttunk, amivel a válogatón tovább sem engedték volna, Malek és Feró is hiányolta a szenvedélyt és a keménységet. A rossz dalválasztást és mentoráltját Ildi persze lelkesen védte, Stone pedig zavartan magyarázkodott.

Érdekesen sikerült Szabó Dávid előadása is, akinek kisfilmjében extrán emelték a cukiság-faktorát kiskori videofelvételekkel. Szükség is volt erre, mert Bereczki Zoltán ismert dala bár jobban illett hangjához, mint az eddig erőltetett Robin Williams nóták, de Dávid előadásában erőtlen és kapkodó volt, a tartalom pedig csendben eltűnt belőle. Ildi azért kiemelte, milyen jól érezte magát a fiú a dalban, de Feró szerint unalmas produkciót láthattunk, amit Dávid inkább elszínészkedett éneklés helyett. Miklós is várja még a nagy pillanatot a versenyzőtől, Geszti viszont a természetesség és a popsztáralkat mellett kampányolt, időnként Feróval is szembeszállva.

Antal Timi egyre jobban érzi magát a pesti pörgős életben, és céljait is egyre közelebbinek érzi. Most a Somewhere Over the Rainbow című dal romantikus átiratával igyekezett megmutatni Celine Dion-osabb oldalát is, ami - köszönhetően kiváló énekhangjának - többé-kevésbé sikerült is. Geszti Péter kivételével a mentorok állva tapsoltak a lánynak, akit Miklós még a színpadon is külön megölelt. Feró az idei műsorban ilyet még nem érzett, de Ildi szerint is ez volt Timi legnagyobb pillanata. Geszti ezzel némileg vitába szállt, a tökéletes technika mellett az érzéseket hiányolta, amivel sikerült kivívnia a közönség és a mentorok ellenszenvét. Malek szerint versenyzője most vált énekesből művésszé, mire nemcsak Timi, de Ördög Nóri is könnyekben tört ki, ráadásul az is kiderült, hogy a dal korábban Miklóst is megríkatta.

Bár múlt héten már magához képest egy fokkal jobban énekelt, a sokat támadott Zámbó Krisztián még mindig nem képes túl sok tiszta hangot kiénekelni. Ildi ezen ugyan igyekezett segíteni, de ettől Krisztián csak kiborult - ezek után nehéz elhinni, hogy képes tanulni a kritikákból. Most ugrabugráló táncosokkal próbálták elterelni a figyelmet az erőtlenül, bár talán kevésbé pontatlanul éneklő versenyzőről, aki sajnos még mindig nem színpadra való, pláne nem Antal Timi után. Nem is tapsolt állva neki senki, csak néhány fanatikus Jimmy-rajongó füttyögött elismerően. Miklós és Péter szerint Krisztián még mindig nem az X-Faktor színpadára való, Ferónak pedig a dalválasztással volt problémája. Péter egyértelműen elmondta, hogy ha Krisztián nem szerepel jobban a jövőben, az emberek meg fognak haragudni rá, mert jobb énekesek elől veszi el a helyet - azt nem tette hozzá, hogy tulajdonképpen ez már meg is történt. Ildi persze továbbra is hisz mentoráltjában, de lassan ezzel teljesen egyedül marad.

Múlt héten hiányolták Csobot Adél huncutabb oldalát, most még tánctanára is a szexis mozdulatok oktatásával próbálta Adél nőiességét kihangsúlyozni. Azok a nők, akik eddig nem utálták irigyen ezt a tizennyolc éves kis fruskát, most biztosan egy életre csatlakoztak ellentáborához. A kötelezően rövid szoknya sem segített azonban azon, hogy Adél még fiatal ahhoz, hogy igazán zsigerből fekete özvegy legyen. A szakítós dalnak Geszti írta a szövegét, s ő is kiemelte, hogy másról szólna, mint amit a "kis csibe" hozott ki belőle, de Feró élénken védte kedvencét. Ildinek nagyon tetszett a produkció, Adél meg nagyon örült a véleményeknek.

Utolsó fellépőként a mindig kiemelkedően teljesítő Oláh Gergő tette fel a koronát a mai estére, akinek még a fekete cilinder és a Stevie Wonder I wish című dala is úgy áll, mintha azzal született volna. Kiválóan táncolt, kiválóan énekelt, Ildi és Péter pedig állva tapsoltak neki. Ferónak és Miklósnak viszont aggályai voltak a stílussal, és azzal, hogy a tökéletesség egy idő után unalmassá válhat.

Extra fellépőként a Neo együttes adott elő egy dalt, majd a hét izguló döntős is megerőltette magát egy egész élvezhető közös produkció erejéig.

A nagy visszaszámlálás után Nóri továbbra is érthetetlen módon Zámbó Krisztián nevét kiáltotta először a továbbjutók közül, az utolsó két helyre a Like és Szabó Dávid maradt. A párbajban a Like szépen összeszedte magát, de Dávid sem volt rossz. A mentorok közül Miklós döntése alapján a Like búcsúzott a versenytől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.