Káosz a városban - legyél te is benne!

Forrás: Műcsarnok -
zene farsang fesztivál kiállítás városépítés kávéház kocsonya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kávéillat vagy kocsonya, szerelmes bábok és dobosok - ezen a hétvégén elég szélsőséges kínálattal környékezünk meg téged a Life.hu programajánlójában. De bármelyik ajánlatunkat is választod, gazdagabban és kipihentebben fogod kezdeni a jövő hetet. Programra fel! 

A város izgalmas élete
2014. február 20-23.

Biztosan neked is gyakori életérzésed, hogy a városban káosz van – és a városépítészet ebbe próbál valamiféle rendet vinni. Már csak néhány napig tart nyitva egy izgalmas, városlakóknak szóló kiállítás (Egy város entrópiája), amelyet a Műcsarnokban tekinthetsz meg, és amelyben 11 művész videoinstallációit láthatod: a téma minden esetben a város és a benne lakó ember viszonya - különböző nézőpontokból. Szó esik a természetes és ember által alkotott terek ellentétéről, a posztindusztrializáció (szerkezetváltás) magánterekre gyakorolt hatásáról, a teljesen digitális terekről. Egyes alkotásokban a terek funkcióival játszanak el a művészek, máshol a városi létről gondolkodtatnak el, szembeállítva a termelést az alkotással, a régit és az újat.

Forrás: Műcsarnok

Kocsonyába harapnak a sztárok
2014. február 20-23.

Vastag Csaba, Majka, Charlie, Balázs Fecó, a Kiscsillag zenekar, Csepregi Éva, Korda György és Balázs Klári is megkóstolja majd az ország legnagyobb kocsonyáját, amely BAZ-megye székhelyén, a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsangon készül majd el.
Az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja és vására február 20-23. között kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. Igazi karnevál várható három napon keresztül. A programot utcai felvonulások teszik színessé, pompomlányokkal, sportolókkal. A farsang egyik legnagyobb szenzációja minden kétséget kizáróan az lesz, hogy a Szinva teraszon megfőzik az ország legnagyobb, 700 adagos kocsonyáját - a hagyományoknak megfelelően tíz órán át.

Felnőtt bábelőadás: Trisztán és Izolda
2014. február 20.

A Trisztán és Izolda történet arra keresi a választ, hogyan tudjuk elviselni a szerelemért cserébe a kudarcokat. A szerelem ezúttal életre-halálra szól, mert tilos: Izolda Marke király felesége, Trisztán pedig Marke unokaöccse. A király nem tűrheti, hogy házasságát, hatalmát és méltóságát veszélyeztesse a szeme láttára szövődő viszony. A szerelmeseknek sehol másutt a világon nincs helye, mint egymás karjaiban, és hajtja őket a szenvedély, ami elől nem tudnak kitérni... A bábokkal előadott változat azt az illúziót kelti az emberben, hogy a szerelmesek - és mi emberek valamennyien - a sors kezében, tehetetlenül vergődünk.

Forrás: Facebook/Budapest Bábszínház, Fotó: Éder Vera

Dobosok farsangja
2014. február 22.

Ezt is farsangnak nevezik, de valójában egy dobos-jamboree, avagy ritmusszakmai konferencia. 14 órától hangszerkiállítások, hangszeres bemutatók, kurzusok látogathatók, este pedig maradj ott a koncerten is! Fellépnek: Borlai Gergő, Kaszás Péter (Al Di Meola, Temesi Berci), Dés András, Krecsmáry Zsolt (Ladánybene, Riddin'Up), Fati Gohzlan, Geröly Mátyás, Szumper Ádám Ákos, Tarjányi Dávid (Dobmánia Tábor versenyének egyik első helyezettje) és Vetési Gergő.

Mesék a kávéillatú Budapestről
2014. február 27.

Aki szereti, vagy keresi a régi kávéházak hangulatát, szeretne részt venni egy beszélgetős, zenés szalonesten, feltétlenül menjen el egy Kockacukorra a Benczúr Házba. Vincze Lilla és vendégei havonta egyszer finom kávé, tea és sütemény mellett várják, hogy együtt beszélgessünk, verset és zenét hallgassunk az elmúlt korok budapesti kávéházairól. Ezen az estén Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművész, Saly Noémi muzeológus, irodalom- és Budapest-történész, Térey János költő, író és Zeke Gyula szépíró-történész a beszélgetőtársak. Bárzongorista: Viczián Gábor, dizőz és háziasszony: Vincze Lilla.

3x3 film szerelmes összebújásrahttp://www.life.hu/kult/20140213-3x3-film-valentin-napi-szerelmes-osszebujasra.htmlA közös filmnézés mindig jó programtipp, viszont ha a pároddal emellett döntötök, fontos az is, milyen filmet választotok - hisz nem árt, ha tetszik mindkettőtöknek. A Life.hu az alábbi tippekkel segít a döntésben, bármilyen formában is tervezitek a mozizást.KultOrigo7 irodalmi klasszikus szerelmeseknek és álmodozóknakhttp://www.life.hu/kult/20140212-7-irodalmi-klasszikus-szerelmeseknek-es-almodozoknak.htmlEzúttal nem a könyvesboltok polcain, hanem saját kis házi könyvtáramban kutakodtam nektek olvasnivalóért. Csodás klasszikusokat ajánlok a szerelmesek (és álmodozók) hétvégéjére.Kult--Nyárutó - Túszul ejt a szerelemhttp://www.life.hu/kult/20140210-a-nyaruto-filmpremierjen-jartunk-tuszul-ejt-a-szerelem.htmlNéha úgy jön be a boldogság az ajtódon, hogy elsőre sorscsapásnak gondolod. Így van ezzel Adele (Kate Winslet) is, aki gyermekét egyedül nevelő, depressziós, beszürkült anyukaként éli mindennapjait, amikor túszul ejtik saját otthonában. A folytatás akár thriller is lehetne, de ebben a filmben egészen másféle fordulatot vesz a történet. A Nyárutó premierjén jártunk.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.