Hatalmas siker volt tavaly a "Sziget Eye" nevű óriáskerék, amely a fesztivál előtt a belvárosban forgott, majd beköltözött a Sziget Fesztiválköztársaság területére. Az idén nem kell költöznie a 65 méter magas, mobil órisákeréknek, kettő lesz belőle.

 

A tavalyi hatalmas siker után idén már egész szezonban, májustól-szeptember végéig forog majd a „Sziget Eye" nevű óriáskerék a főváros szívében, hogy hirdesse a fesztivált. Azonban a rendezvényre érkezőknek sem kell lemondaniuk erről a rendkívüli szórakozásról, és ha nincs kedvük kimenni a szigetről, akkor is élvezhetik a budapesti panorámát. A fesztiválra egy másik kerék érkezik majd, így egyidőben két óriáskerék fogja szórakoztatni a turistákat és a helyieket.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt, Mohai Balázs
Sziget Eye
Az építmény a hasonló, ideiglenesen telepíthető eszközök közül a legnagyobb hozzáférhető eszköz egész Európában; 65 méter magas, összesen 41 darab, 8 fős, légkondicionált, zárt kabinnal és egy 4 fős VIP kabinnal működik. Maximális kapacitása 332 fő és a menetidő minimum 10 perc. A rendkívül látványos óriáskerék alkotóelemeit 24 db 40’ konténerben szállították a helyszínre és egy 160 tonnás daru segítségével 20 ember építette 6 nap alatt. Működése - elektromágneses rendszerének köszönhetően - tökéletesen zajmentes. A kerék - és üzemeltetője - természetesen minden EU-s és hazai előírásnak megfelelő vizsgával és dokumentációval rendelkezik, működése tökéletesen biztonságos.