Vérpezsdítő programok, kulináris kalandok - élvezd az augusztus legszebb napjait!

Forrás: Facebook/Panyolai Pálinkák -
fokhagyma Budapest Park pálinka fesztivál Fieszta (tévéműsor) gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő programok egy része vérpezsdítő, más része vértisztító vagy éppen értágító... Igen, az élvezet úgy teljes, ha van benne zene, latin ritmus, egy kis pálinka és rengeteg fokhagyma!

NAGYSZÍNPAD, NAGYSZÍNPAD!

Budapest

2014. augusztus 7.

Kezdjük a szokásos ajánlatunkkal: ha igazán profi körülmények között szeretnél mulatni és elképesztően jó zenéket hallgatni, akkor csütörtökön feltétlenül látogass el a Budapest Parkba, ahol a Magashegyi Underground (vendég a Carbovaris) varázsol el a Nagyszínpadon. Zenei csemegét ígér mind a csütörtök, mind a péntek este!

Forrás: Facebook/Magashegyi Undergroud

ORRCIMPAEDZŐ VIGASSÁG

Bátya
2014. augusztus 8-9.

Az országban egyedülálló a neki szentelt fesztivál, pedig többet érdemelne szegény fokhagyma! Hiszen végtelenül egészséges és csodás ízfokozó. Szerencsére 6 éve már igenis létezik fokhagymafesztivál, fokhagymakötő szépségverseny, házi sütemények versenye, valamint fokhagymát tartalmazó tárcsás vagy bográcsos ételek országos sütő-főzőversenye Bács-Kiskun megyében, Kalocsától délre, Bátyán. A kulináris élvezetek mellett a sport és a zene is fontos szerepet kap a programok között, pénteken a VIDEOTON-t látja vendégül egy barátságos focimeccsen a környék válogatottja, szombaton Charlie koncerttel zárul a vigasság.

PÁLINKA, SZERELMEM, LÉGY AZ ENYÉM!

Panyola
2014. augusztus 8-10.

Vannak, akik már szinte "hazajárnak" ide, hiszen a Szamos partján ez alatt a pár nap alatt mintha megállna az idő, mindenesetre sokkal lassabban, nyugodtabban telik. A recept egyszerűbb, mint gondolnád. Kell hozzá jó sok szilva (lekvár vagy pálinka formájában), némi vadregényes, érintetlen táj, sok-sok zene és persze jó társaság. Panyola környékén ezekben nincs hiány. Itt túrázhatsz, meglátogathatod a pálinkafőzdéket, belekóstolhatsz a helyi nagyik láboskáiban rotyogó finomságokba - a szlogenjük mindent elárul: mindent a kiskertből és semmit a nagykerből. Zenei csemegék: Balkan Fanatik, Rúzsa Magdi, a Meszecsinka és a Buda Folk Band.

Forrás: Facebook/Panyolai Pálinkák

VARÁZSLATOS VADON

Szeged
2014. augusztus 15-ig

Hamarosan bezár ez a csodálatos kiállítás a szegedi vadasparkban, ezért ha arra jársz, feltétlenül nézd meg! Tudod, vajon hány szibériai tigris él napjainkban szabadon? Hogyan készül fel téli álmára a barnamedve? Milyen munkamegosztásban nevelik kicsinyeiket a császárpingvinek? Élnek-e hazánkban hiúzok? Többek közt ezekre a kérdésekre is választ kaphatsz a NatGeo Wild látványos utazó fotókiállításán, amely a Föld lenyűgözően sokszínű élővilágát mutatja be gyönyörű fotókkal és meglepő tényekkel.

LATIN FIESZTA CSORDÁS TIBIVEL

Budapest
2014. augusztus 9.

Végül egy csodás latin fiesztát ajánlunk figyelmetekbe, mert ugyan mi lenne vérpezsdítőbb, mint a világ legforróbb zenei stílusa! Ezt a szabadtéri koncertet ráadásul akkor is megtartják a MOM színháztermében, ha elkap a mostanában rajtaütésszerűen támadó zivatar. Csordás Tibi neve már összeforrt a latin zenével - most is varázslatos dallamokkal készül arra, hogy mindenkit lázba hozzon.

Szekrényajtónyi hátak, duzzadó muszklik - ők a kedvenc filmes izompacsirtáinkhttp://www.life.hu/kult/20140724-a-herkules-premierje-kapcsan-osszeszedtuk-a-legizmosabb-szineszeket.htmlEzen a héten érkezett a mozikba a Magyarországon forgatott Herkules, amelyben Palvin Barbit is láthatjuk egy-egy imádnivaló pillanatra. Most pedig Dwayne Johnson újabb erőfitogtatása kapcsán a Life.hu összegyűjtötte a filmvászon legizmosabb fickóinak csapatát. Kult--Így vakációznak a filmhősök - hétszer!http://www.life.hu/kult/20140703-filmosszeallitas-a-7-kedvenc-nyaralos-mozinkbol.htmlA nyár és a szünidő sokszor ugyanúgy különleges, a hétköznapoktól eltérő időszakot jelent, mint mondjuk egy utazás, ráadásul mindezek nem egyszer együtt is járnak - a filmek pedig imádják a különleges, a hétköznapoktól eltérő helyzeteket, amikor oly sok minden tud történni a hőseikkel. Összegyűjtöttük a hét kedvenc filmes nyarunkat, amelyek után sohasem szabadna ősznek következnie.Kult--Szabó Kimmel Tamás: "...folyamatosan falakat építek magam köré"http://www.life.hu/kult/20140627-kulturcsemege-szabo-kimmel-tamas-szinesszel-a-begoly-es-cica-bemutatoja-elott.htmlMagyar színész viszonylag ritkán tapasztalhatja meg azt a rajongást, amely a (még október 9-ig) 30 alatti generáció talán legismertebb arcát, Szabó Kimmel Tamást körbeveszi. Ő persze ettől még simán tömegközlekedik, így akár a villamoson is szembe találkozhatsz vele. Ma vele készült a Kultúrcsemege. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.