Szekrényajtónyi hátak, duzzadó muszklik - ők a kedvenc filmes izompacsirtáink

izom film izompacsirta Herkules premier férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a héten érkezett a mozikba a Magyarországon forgatott Herkules, amelyben Palvin Barbit is láthatjuk egy-egy imádnivaló pillanatra. Most pedig Dwayne Johnson újabb erőfitogtatása kapcsán a Life.hu összegyűjtötte a filmvászon legizmosabb fickóinak csapatát. 

Figyelem, ide nem lehetett bekerülni egy kis szálkásítással, egy-egy szerep kedvéért felszedett néhány izomköteggel - itt azok szerepelnek, akik igazán elmondhatják magukról, hogy az erő velük van.

Arnold Schwarzenegger

Ki más állhatna listánk első helyén, mint az a férfiú, akit rekordmennyiségű alkalommal választottak meg hivatalosan is a világ legizmosabb emberének? Az "osztrák tölgy", azaz Arnold Schwarzenegger egy magyar határ melletti falucskában született, és a testépítés segítségével tört ki, hogy aztán hétszer nyerje el a Mr. Olympia címet, majd a színészkedésre váltott Hollywoodban (később pedig a politikára). Persze a filmjeiben is erősen építettek a testi adottságaira, a nyolcvanas évek egyik elsőszámú akciósztárjának mindig is előszeretettel mutogatták az izmait a mozivásznon. Arnie most újra akt ív színészként, és még mindig nagyon nagy, de azért vetkőzni már nem szeret a kamerák előtt.

Sylvester Stallone

Ha már a nyolcvanas évek akciósztárjai: aki ekkoriban volt kissrác, emlékezhet az állandó, "ki az erősebb, Schwarzenegger vagy Stallone?” jellegű vitákra. A két ikercsillag között valóban nehéz volt a döntés a muszklik szempontjából is, ráadásul Stallone nemcsak az izmos test diadalát, de a szenvedéseit is hajlandó volt megmutatni a Rocky-, vagy épp a Rambo-filmekben. Talán nem véletlen, hogy öregkorában ezekkel tért újra vissza, és bátran feszít meztelen felsőtesttel még most, jócskán hatvan felett is a filmvásznon.

Tom Hardy

Amikor Tom Hardy színészkedni kezdett, egy csinos arcú, vékonydongájú srác volt. A húszas évei elején alkohol- és kábítószerfüggőséggel küzdött, aztán amikor túljutott rajtuk, színészként is egyre magasabbra emelkedett. Közben pedig megtalálták olyan szerepek (Bronson, Warrior - A végső menet, A sötét lovag - Felemelkedés), amik miatt nagyon, értsd nagyon durván kigyúrta és felépítette a testét, ez pedig úgy tűnik, már védjegye is marad - miközben drámai színészként is zseniális.

Mickey Rourke

A nyolcvanas években még csak keménykötésű, sármos mosolyú szépfiú és magával ragadó színésztehetség volt, aztán a kilencvenes évek saját bevallása szerint is úgy kábé kimaradt neki (értsd: nem igazán emlékszik belőle semmire, olyan szinten csúszott le és élt folyamatosan öntudatlanságban). Mickey Rourke közben volt amatőr bokszoló, majd az utóbbi néhány évben színészként is visszatért, méghozzá a férfitestet és izomzatot megéneklő egyik legszebb és legszomorúbb filmben, A pankrátorban. Rourke azóta is úgy néz ki, mint egy hatalmasra gyúrt és szteroidozott, kiöregedett pankrátor, ez pedig vélhetően már nem is nagyon fog változni.

HafÞór Júlíus Björnsson

Kicsit kakukktojás a listánkon az izlandi izompacsirta, mivel ő televíziós produkcióban domborított a hatalmas muszklijaival, és még nem is áll mögötte olyan jelentős színészi pályafutás, mint amilyenekkel a lista többi szereplője büszkélkedhet - de azért nem bírtuk kihagyni, hiszen a Trónok harca mozifilmekkel felérő, sőt azokat megszégyenítő népszerűséggel bír, no meg Björnsson egyszerűen AKKORA, hogy muszáj volt idekerülnie. 206 cm, 180 kg tömör izom: az izlandi férfiú állandó résztvevője volt a Világ Legerősebb Embere versenyeknek a színészi karrierje előtt — a Trónok harca legutóbbi évadában pedig azt is megmutatta, hogy mi mindenre tudná ezt használni, ha egy kvázi-középkorban élő brutális kegyetlenségű lovag lenne.

Dwayne „The Rock” Johnson

A frissen mozikba kerülő Herkules főszereplője is profi amerikai futballistaként kezdte a pályafutását, majd pankrátorként lett híres, ezekből az időkből származik a beceneve is („A Szikla”). Kevesen tudják róla, hogy az időközben beinduló és felívelő hollywoodi pályafutása mellett sem hagyta abba a pankrációt, máig aktív. Színészként persze eleinte csupa olyan szerepet kapott, amihez leginkább csak izmosnak kellett lenni, de aztán idővel megtalálták komolyabb feladatok is, és a komikusi vénáját is felfedezték a rendezők. Most a Herkulesben ismét izompacsirtaként domborít - de azért már nem merül ki ennyiben a feladata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.