Vándor Éva és Reviczky Gábor kapta az idei Tolnay Klári díjat

Forrás: MTI -
Vándor Éva Reviczky Gábor Tolnay Klári díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színésznő születésének 100. évfordulója alkalmából megrendezett centenáriumi évzáró rendezvényén vasárnap adták át az idén első alkalommal odaítélt Tolnay Klári Művészeti díjat a Nógrád megyei Mohorán a színésznő nevét viselő emlékházban. A díjat idén Vándor Éva és Reviczky Gábor kapta. 

Vándor Éva a díjat megköszönve visszaemlékezett arra, hogy mennyire csodálta azt a bájt és könnyedséget, amellyel Tolnay Klári mozgott a színpadon, „legtermészetesebb közegében”, amikor ő főiskolásként játszott vele a Házasságszerző című darabban a Madách Színházban.

Forrás: MTI

Reviczky Gábor Bilicsi Tivadart idézve azt mondta: a színész csak akkor lehetne halhatatlan, ha a közönség is az lenne. „Önök itt egy csodálatos dolgot műveltek, meghazudtolták ezt az állítást, mert akire így gondolunk és ennyi mindenét őrizzük, az örökké élni fog, Klárika mindig élni fog” - tette hozzá a színész.

A Tolnay Klári Kulturális díjat hetedik éve adják át azoknak, akik az egyesület munkáját segítik.

Halhatatlan szerelem - Müller Péter Tolnay Kláriról írt könyvet

Sztárszerzőnk, Müller Péter cikkünkben arról mesélt, hogy különleges kapcsolat fűzte a legandás színésznőhöz. "Az az érzésem, életem legjobb könyvét írtam meg. Ez a szülő anyák érzése. Ihletője az a felejthetetlen korszak, amit Klárival tölthettem el a Madách Színházban. Lelki és szellemi társam volt, nagyon sok mindenben" - emlékezett vissza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.