Elárverezték George Harrison egy gitárját és Elvis Presley turnébuszát

Forrás: elvis.com -
Elvis Presley George Harrison
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyjából a becsült áron, 490 ezer dollárért (131 millió forint) kelt el George Harrison egy gitárja egy New York-i árverésen, míg Elvis Presley turnébuszáért a maximálisan várt 200 ezer helyett 268 ezer dollárt (72 millió forint) fizetett egy lakókocsi-kereskedő.

A Mastersound márkájú 1963-as elektromos gitárt a Beatles együttes fénykorában használta egy ideig George Harrison: több nagy-britanniai koncerten is ezen játszott 1963 nyarán. A hangszer új tulajdonosának kilétét nem fedték fel.

A 12 ülő- és 9 fekvőhelyes MCI Crusader turnébuszt, amelyet kísérői számára vásárolt az 1976-os turnéra és egy alkalommal személyesen is vezetett Elvis Presley, egy texasi lakókocsi-kereskedő vette meg szombaton az árverésen, amelyen a rock and roll királyának 200 más relikviáját is áruba bocsátották.

Forrás: elvis.com

A Julien's Auctions szervezte kétnapos aukción, amelyen más nagy zenészek ereklyéit is megvételre kínálták, 125 ezer dollárért kelt el a Love Me Tender című kislemez egy példánya, amelyet imádott édesanyjának dedikált Elvis Presley, és 48 ezer dollárért talált gazdára az énekes katonaruhája.
A pingvinjelmez, amelyet 1975-ös Las Vegas-i fellépésén viselt a rock and roll királya, 122 ezer dollárt ért meg egy licitálónak, Elvis és Priscilla Presley 1967-es házasságleveléért pedig 40 ezer dollárt fizettek.

A Michael Jacksonhoz fűződő emléktárgyak közül 83 750 dollárért talált vevőre az az aranysújtásos fekete kiskabát, amelyet az énekes 1997-ben, a Jackson 5-nak a rock halhatatlanjai közé való beiktatásakor vett fel. A fekete kristályokkal borított kesztyűt, amelyet History című albumának reklámvideójában viselt 1994-ben, 46 875 dollárért adták el a New York-i Hard Rock Caféban tartott árverésen.

Hirtelen tör be hétfőn a nyár!http://www.life.hu/news/20150517-idojaras-hetfon-itt-a-joido.htmlVasárnap még borús marad az idő, de hétfőtől igazi hamisítatlan jóidő ígérkezik. Lassan tényleg elő lehet szedni a nyári ruhákat. News--Megtörte a csendet Philip Seymour Hoffman özvegyehttp://www.life.hu/news/20150517-megtorte-a-csendet-philip-seymour-hoffman-ozvegye.htmlMaga alá temette a gyász Philip Seymour Hoffman özvegyét. Az asszony a tragédia óta először szólalt meg.NewsOrigoGigaeper termett Japánban - Ekkorát még soha, sehol nem mértekhttp://www.life.hu/news/20150516-hatalmas-eper-termett-japanban.htmlMindeddig a legnagyobb eperet 1983-ban mérték, és 231 grammos volt. Ám most a kenti gyümölcsöt leelőzte egy japán rokon.NewsOrigoMásképp kell bejelentkezni a Gmailbehttp://www.life.hu/news/20150516-maskepp-kell-bejelentkezni-a-gmailbe.htmlMegújult a Google e-mail szolgáltatásának bejelentkező felülete, az újítással egyszerűbbé szeretnék tenni a felhasználók dolgát.News--Szexcsetelt a férfi, miközben kisfia meghalt a tűző napon álló kocsiban - A szándékosság is felmerülthttp://www.life.hu/news/20150516-szexcsetelt-a-ferfi-mikozben-kisfia-meghalt-a-tuzo-napon-allo-kocsiban.html A 33 éves Justin Ross Harris egy 17 éves lánnyal szexcsetelt, miközben a 22 hónapos kisfia a felhevült autóban haldoklott.NewsThinkstockKözösségi oldalon a legpofátlanabb légi utasok - Elképesztő fotókhttp://www.life.hu/news/20150516-kozossegi-oldalon-a-passenger-shamingon-a-legpofatlanabb-legi-utasok.htmlAz Origo néhány hónapja már beszámolt arról a közösségi oldalról, amelyet egy volt stewardess indított a bunkó módon viselkedő légi utasok megszégyenítésére. Nos, az oldal él és virul, és pofátlan utasból sem lett kevesebb. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.