Letelt a gyászidőszak - Átveszik Bajor Imre szerepét

Forrás: RTL -
Bajor Imre Mágnás Miska gyász operett Peller Károly Peller Anna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra színpadra került az Operettszínház népszerű darabja, a Mágnás Miska, melyben annak idején a nagy nevettető is színpadra lépett. A darab legendás színésze, Bajor Imre egy évvel ezelőtt hunyt el, szerepét most Peller Károly veszi át. 

Eddig a színház kegyeleti okokból nem játszotta a darabot, de a nézők kérésére, most pénteken újra bemutatják. A szereposztásban is változások történtek: Bajor Imre szerepét Peller Károly, partnernőjét pedig Oszvald Marika helyett a szülési szabadságáról visszatérő Peller Anna veszi át. Mint kiderült: a színművész még halála előtt áldását adta a változtatásokra - írja a Blikk.

Forrás: RTL

"Amikor Imi az étterme körüli problémák miatt összeomlott, és kórházba került, én ugrottam be helyette. Amikor felhívtam a kórházban, hogy az egészségéről érdeklődjek, elmondta, hogy nem is tudott volna mást elképzelni Miska szerepére, mint engem. Ezzel már nagyon meghatott, de a java még csak most jött. Rám bízta ugyanis a szerephez elengedhetetlen monoklit, elmondta, hol találom, kérte, használjam az övét. Aztán amikor örökre elment, én örököltem meg a monoklit, amit büszkén fogok hordani minden előadáson, beleértve a pénteki premiert is" - mondta Peller Károly. A színészek egyetértenek abban, hogy nem szeretnék lemásolni Bajor Imre legendás mondatait, inkább tisztelegni szeretnének a munkássága előtt.

"Szeretném a Peller Karcsi-féle Miskát létrehozni, miközben egy ilyen nagyságtól lopni a jó poénokat nem szégyen" - tette hozzá Károly. Peller Anna teljesen egyetért kollégája szavaival, és ahogy ő fogalmaz: szeretné, ha kettőjük párosa is legendás lenne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.