Nem tudod, merre indulj a barátokkal? Segítünk! Van itt filmpremier, mennyei cukormázas finomságok, és egy Los Angeles-i rapcore zenekar első hazai fellépése. A következő rendezvények láttán te sem tudsz majd nemet mondani. Gyerünk, vedd elő a naptárad, és jegyezd fel a következő időpontokat! 

1. II. Sütemény és Tortafesztivál

Millenáris

November 21-22.

Idén második alakommal kerül megrendezésre a Sütemény és Tortafesztivál, a Millenáris Központ, D épületében. A két napos rendezvény 2015-ös témája, a cirkusz. Ehhez a témához kapcsolódik a torta design verseny is, melynek legszebb alkotásait a közönség tagjai is szemügyre vehetik a kiállítás alatt. Hazánk legjobb cukrászdái, torta és sütemény készítői várják az érdeklődőket.

Fotó: Polyak Attila - Origo

2. Az Éhezők Viadala - A kiválasztott befejező rész

A mozikban

Végéhez ért a népszerű sci-fi-kalandfilm. A történet szerint miközben Panem népe totális háborúban áll, Katniss és Snow elnök között is beindul a végső harc. Katniss egy 13. körzetbeli osztaggal, amelynek tagjai legközelebbi barátai - többek közt Gale, Finnick és Peeta - egy küldetésre indul, amely során azért teszik kockára életüket, hogy meggyilkolhassák Snow elnököt, aki immáron megszállottan próbálja elpusztítani a lányt.

3. Guessous Majda Mária klubkoncertje

MagNet Közösségi Ház

November 22.

Guessous Majda Mária (Mesi) Junior Prima díjas magyar-marokkói énekes a Zeneakadémián végzett népi ének előadóművészként és tanárként. Különböző formációival rendszeresen koncertezik itthon és külföldön egyaránt (Törökország, Spanyolország, Amerikai Egyesült Államok, Kanada), zenei programjában keverednek a magyar, török, marokkói és indiai dallamok. 2015-ben meghívást kapott együtteseivel Amerikába, - ahol New York-i koncertjén egy kiváló ütőssel, James Brockkal játszott együtt - valamint Indiába, Kazahsztánba,Törökországba és Marokkóba. A MagNet Közösségi Házban duóban lép fel férjével, Boros Gerzson Dáviddal, akivel 7 éve zenélnek együtt. 

Guessous Majda MáriaForrás: Facebook/MagNet Közösségi Ház

4. Crazy Town koncert

Dürer Kert, nagyterem

December 2.

A kilencvenes-nullás évek emlékezetes slágerei közül szinte kitörölhetetlenül beégtek sokunk agyába az amerikai rapcore csapat sorai: "Come my lady, Come come my lady//You're my butterfly, Sugar baby". A Crazy Town minden bizonnyal Butterfly című dalának köszönhetően ismerős elsőre - a videót, amiben a félmeztelen, kellően kisportolt testű énekes pillangók és jó testű csajok között nyomja a szöveget, idehaza is szétjátszották a zenetévék. Az 1995-ben Bret Mazur és Seth Binzer által alapított csapat második korongja, a 2002-es Darkhorse fogadtatása nem volt túl jó, és egy időre pihenőre is küldték a zenekart. 2013-ban viszont stúdióba vonultak és elkezdtek új dalokat írni, melyek egy részét tavaly nyáron nagy sikerrel be is mutatták számos fesztiválon, köztük a Rock am Ringen és a Nova Rockon is. A visszatérés annyira jól sikerült, hogy idén augusztusban egy 13 dalos új albummal jelentkezett a Los Angeles-i csapat. Ezzel a lemezzel látogatnak el (pályafutásuk során elsőként) december 2-án Magyarországra is - a Dürer Kert színpadán garantáltan a legjobb értelemben véve élednek újjá a régi szép idők. Már most alig várjuk a koncertet!

Crazy TownForrás: Origo

Ingyenes forró csoki kóstoló

Levendula Kézműves Fagylaltozó

November 20.

16 és 18 óra között a Szent István körúton, a Vámház körúton és a Rákóczi úti üzletben ingyenes kóstolóval várják az érdeklődőket. Igazi különlegességekre, és több ízre számíthatsz például: levendula, chili, karamell, vanília, gesztenye, fahéj, mogyoró, kardamom, kínai ötfűszer, gyömbér, mézeskalács, narancs, amarena meggy, rózsa, kókusz, menta, dió, Bailey's, Whiskey, Barna rum, Amaretto.

Forrás: Táfelspicc