Ez igen! A Saul fia még az Oscar előtt bezsebelt egy újabb díjat

Oscar-díj Independent Spirit Awards Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap este az egész ország egy emberként szurkol majd a Saul fiának, hogy annyi év kihagyás után végre ismét magyar alkotás hozhassa el a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat. Még az utolsó hajrában a Saul fiának sikerült egy újabb kitüntetéssel gazdagodni!

A vasárnap esti Osca előtt a Saul fia még egy menő díjat zsebelt be. Megnyerte a legjobb külföldi filmnek járó díjat a 31. Independent Spirit Awardson - írja az Origo.

Forrás: AFP

A legegyszerűbben a "menő arcok Oscarja"-ként jellemezhető ceremónián utoljára 25 évvel ezelőtt szerepelt magyar film, 1990-ben Szabó István Hanussen-je volt az öt jelölt egyike.

A szobrot Nemes Jeles László vette át, de felment vele a színpadra Röhrig Géza színész, Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek, valamint Erdély Mátyás operatőr is.

A szürke ötven árnyalata és A Fantasztikus Négyes lett az év két legpocsékabb filmjehttp://www.life.hu/kult/20160228--a-szurke-otven-arnyalata-es-a-fantasztikus-negyes-lett-az-ev-ket-legpocsekabb-filmje.htmlA szürke ötven árnyalata című produkció és A Fantasztikus Négyes című szuperhősmozi megosztva kapta idén a Los Angelesben kiosztott Arany Málna-díjat az év legpocsékabb filmje kategóriában.KultOrigoNemsokára kiderül, kap-e Oscart a Saul fiahttp://www.life.hu/kult/20160228-februar-28an-adjak-at-az-oscar-dijakat.htmlHelyi idő szerint ma, magyar idő szerint hétfő hajnalban adják át az Oscar-díjakat Los Angelesben, a legjobb idegen nyelvű filmek között a Saul fia is esélyes. A gálát a Duna televízió élőben közvetíti.KultOrigoAmikor kilométerekben van messze a szerelem: 7 film a távkapcsolatokrólhttp://www.life.hu/kult/20160227-7-film-a-tavkapcsolatokrol.htmlA jelenleg is a mozikban futó Brooklyn című film főhősnője New Yorkból kénytelen hazatérni Írországba, a tengerentúlon hagyva friss férjét. Az elhúzódó távkapcsolat kemény kihívások elé állítja – ahogyan ez szinte mindig történni szokott. A globalizációval egyre gyakoribbá váló szerelmi probléma ihletett már néhány emlékezetes filmet korábban is, be is mutatjuk őket. Kult--10 érdekesség amit tudnod kell az Eurovíziós Dalfesztiválról http://www.life.hu/kult/20160226-10-erdekesseg-amit-tudnod-kell-az-eurovizios-dalfesztivalrol.htmlSzombaton kiderül, hogy ki nyeri A Dal 2016 döntőjét. A nyertes győzelme megkoronázásaként képviselheti hazánkat és mérettetheti meg A Dal 2016 győztes dalát a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon, Stockholmban. Most mindent megtudhatsz Európa legnagyobb zenei fesztiváljáról. KultFotó: Marton Szilvia - OrigoWellhello: "Nekünk nem apuci vette, mi küzdöttünk a sikerért!"http://www.life.hu/kult/20160211-wellhello-fluor-es-diaz-oszinten-a-szerelemrol-zenerol-es-a-magyar-popkulturarol-interju.htmlEgy energikus és pörgős bandával, a Wellhello tagjaival beszélgettem, akik szinte berobbantak a hazai zenei piacra, és meghódították nemcsak a rádiók toplistáit, de a női szíveket is. Kult--Többen elájultak, olyan véres volt egy londoni színdaradhttp://www.life.hu/kult/20160226-rosszullet-es-veres-jelmezek-a-londoni-eloadas-vegen-kiadtak-a-nezok-szinhaz.htmlÖt néző elájult a Sarah Kane Megtisztulva című darabjában ábrázolt kínzás és erőszak hatására a londoni National Theatre-ben, ahol a feldolgozás első hat előadása alatt negyvenen hagyták el a nézőteret. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.