Ácsmunkáival szerzett magának filmszerepeket a ma 74 éves Harrison Ford

ács filmszerep Harrison Ford
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megformálta a cinikus űrpilótát, Han Solót az eredeti Csillagok háborúja-trilógiában, mindörökké ő marad Indiana Jones, és sosem fogjuk feledni a Szárnyas fejvadászban küzdelmét a replikánsokkal. Felfelé ívelő karrierjét azonban különös módon az ácsmesterség kitanulásának köszönhette.

Szó szerint kétkezi munkával szerzett magának filmszerepek Harrison Ford, mivel a statisztáskodással csak nehezen tudta eltartani akkori feleségét és gyermekét. 1964-ben abban a reményben utazott Los Angelesbe, hogy rádiós bemondóként szerez munkát.

Harrison Ford a Szárnyas fejvadász című filmben Forrás: Pro Video

Ugyan ez nem sikerült, de csatalkozott egy Új Tehetség-programhoz, aminek értelmében 150 dolláros heti fizetségért statisztált filmekben.

Sokáig nem tudott kilépni a mellékszerepek világából, ezért kitanulta az ácsmesterséget, hogy el tudja tartani a családját.

Szakmájának köszönhetően háttérmunkásként dolgozhatott a népszerű The Doors együttesnél, napozóágyat épített Sally Kellermannek és hangstúdiót Sergio Mendesnek.

George Lucasnak is készített szekrényt, a rendező pedig ezután egy jelentős mellékszerepet adott neki az American Graffitiben.

Francis Ford Coppola irodája kibővítésével bízta meg Fordot, cserébe kisebb szerepeket kapott a Magánbeszélgetésben és az Apokalipszis mostban.

Harrison Ford Han Solo szerepében Forrás: InterCom

Ford élete legnagyobb szerepét is ácsmesterségének köszönheti.

1975-ben George Lucas a korábbi isimertségre való tekintettel megkérte Harrison Fordot, olvasson fel szöveget a Csillagok háborúja szereplőválogatásain a szerepekre jelentkező színészek partnereként. A meghallgatásokon Steven Spielbergnek feltűnt, mennyire illik Fordra Han Solo szerepe, így meggyőzte Lucast, hogy adja neki a feladatot, ami végül meghozta a várva várt hírnevet Harrison Ford számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.