Mozi, koncert és érdekes előadás is szerepel a listán, úgyhogy bárki megtalálja a kedvére valót a következő összeállításunkban. Bár a hőmérő higanyszála már a minuszokat súrolja, attól még nem kell bezárkóznod a négy fal közé. Nézz körül a nagyvárosban, hiszen számtalan izgalmas és érdekes program vár rád. Vedd elő a naptárad, és írd be a következő eseményeket. 

Sztárok a cukorbetegekért

November 27. 

SYMA Csarnok

Ingyenes családi egészségnapot rendez az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 27-én, vasárnap 10 órától a SYMA Csarnokban. Az Egy Csepp Világnapon a gyerekeket izgalmas játékok és színpadi programok várják, a felnőttek egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon vehetnek részt. A színpadon sokak kedvencei szórakoztatják a közönséget: fellép a Halott pénz frontembere, Járai Márk, a Talamba Ütőegyüttes, az X-Faktor énekesei. Magyarország egyik legbefutottabb zenekara lesz a meglepetés vendég, a tehetségkutató mentorai - Tóth Gabi, Gáspár Laci, ByeAlex és Puskás Peti - pedig ezúttal új szerepkörben mutatkoznak be. 

Erős Antónia és Szellő IstvánForrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Adventi Ünnep a Bazilikánál

November 25. - Január 2. 

A Bazilika minden este színpompás fényfestésbe öltözik félóránként sötétedéstől, a belváros szívébe költöznek a különleges ajándékokat kínáló árusok is. A téren felállított faházakban közel nyolcvan kézműves igényes ajándéktárgyaiból válogathatnak az érdeklődők, megtalálhatják itt a népi- és iparművészek, keramikusok, bőr- és textilművesek, ötvösök, egyedi ruha-és kiegészítő-tervezők, de a grafikusok és fotóművészek kézzel készített munkáit is. 

Adventi karácsonyi vásárForrás: Facebook/Adventi Ünnep a Bazilikánál

Muzsikusok, Muzsikások

A Concerto Budapest és a Muzsikás közös koncertje

December 5. 

Corinthia Hotel Budapest Bálterem

Vajon hogyan énekelhették a gregoriánt az olaszok a 16-17. században? Felvétel akkoriban még nem készülhetett, ám ha valaki mégis szeretné tudni, csak hallgassa meg egy különleges magyar népcsoport, a moldvai csángók dallamait. A pápa annak idején térítő szerzeteseket küldött hozzájuk, akik a nyelvi különbségek miatt a szövegeket ugyan nem, de a zenét át tudták adni. A csángók máig megőrizték ezeket a dallamokat. Ennek illusztrálásához Petrás Mária Prima Primissima és Magyar Örökség díjas népdalénekes lesz a vendég a december 5-ei koncerten. 

A Concerto Budapest és a Muzsikások közös koncertjeForrás: Life.hu

Rapülők koncert 2017

2017. február 25.

Papp László Budapest Sportaréna

Zúg a volga, Áj Láv Jú, Túr dö flanc, Lesz még rosszabb, Nem adom fel...csak pár mindenki által ismert dal a Rapülőktől, amik biztosan felcsendülnek majd a 10 éves Rapülők Arénakoncerten. A 90-es évek legismertebb hazai zenekara a RApülők Geszti Péter (MC Gesztenye), Berkes Gábor (T-Boy) és Szentmihályi Gábor (Michel de Lux) 1992-ben alakult s pár év alatt óriási sikert aratott. A csapat 10 éve nem koncertezett, s most itt az ideje, hogy újra nosztalgikus hangulatba hozza a közönséget és elhozzá ka 90-es évek slágereit. 

RapülőkForrás: Youtube