55 éves lett Jim Carrey: íme, pár érdekesség a színészről

Forrás: AFP/Getty Images/Kevin Winter -
Jim Carrey születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Általában vicces karakterek bőrébe bújik Jim Carrey, de nemcsak poéngyárosként alakít nagyot. Komoly filmekben is képes maradandót alkotni, mint például a Makulátlan elme örök ragyogásában. Mégis, legtöbben az Ace Ventura filmekből ismerik, ezért összeszedtünk néhány érdekességet, hogy többet is megtudj a ma 55 éves Jim Carryről.

Jim Carreyt nem lehet zavarba hozni, ő készséggel eljátssza a legőrültebb karaktereket is. A vicces szerepeken túl azonban a komoly filmek is jól állnak neki, bár erről sokan megfeledkeznek. Valószínű azonban, hogy ő is jobban szereti a poénos szerepeket, hiszen isten adta tehetség. Olyan adottságai vannak, melyek erre az életre teremtették.

Jim Carrey tényleg gumiarcú Forrás: AFP/Getty Images/Kevin Winter

Nem véletlenül hívják gumiarcúnak a színészt, hiszen színésztársai jellegzetes mimikáját is utánozni tudja. Clint Eastwood vagy Jack Nicholson sem menekülhet Jim elől. A színész nemcsak arckifejezést, de a hangokat is képes "visszhangozni". Még az állatok hangját is tökéletesen utánozza, és az sem esik nehezére, hogy ezt bármikor megmutassa.

A színész szereti meghökkenteni az embereket Forrás: AFP

Jim Carrey egyébként is szeret spontán őrültségeket csinálni, bármikor kifiguráz bárkit, de saját magát is. Ráadásul még őszinte is, nem rejti véka alá véleményét vagy éppen rajongását:

az 55 éves színész egyszer videóüzenetben vallott szerelmet Emma Stone-nak,

illetve Kim Kardashiant sem kímélte a közösségi oldalon: háláját fejezte ki a hölgynek azért, hogy megmutatta a világnak formás fenekét. Bár szeret poénkodni, a színész magánélete mostanában elég szomorú. Mióta exe öngyilkos lett, nagyon sok botrány van körülötte: a nő családja ugyanis azt állítja, hogy a színész miatt dobta el magától a lány az életét.

Jim Carrey 55 éves: íme a karrierjének legemlékezetesebb szerepei!


Ma ünnepli jubileumi születésnapját az a hollywoodi komikussztár, akit már-már közhelyszerűen gumiarcúként szokás emlegetni — és aki egyáltalán nem csak a gumiarcával, és nem csak vígjátékokban bizonyította a tehetségét. A jeles alkalomból a karrierje legfontosabb filmszerepeinek felelevenítésével köszöntjük Jim Carreyt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.