Általában vicces karakterek bőrébe bújik Jim Carrey, de nemcsak poéngyárosként alakít nagyot. Komoly filmekben is képes maradandót alkotni, mint például a Makulátlan elme örök ragyogásában. Mégis, legtöbben az Ace Ventura filmekből ismerik, ezért összeszedtünk néhány érdekességet, hogy többet is megtudj a ma 55 éves Jim Carryről.

Jim Carreyt nem lehet zavarba hozni, ő készséggel eljátssza a legőrültebb karaktereket is. A vicces szerepeken túl azonban a komoly filmek is jól állnak neki, bár erről sokan megfeledkeznek. Valószínű azonban, hogy ő is jobban szereti a poénos szerepeket, hiszen isten adta tehetség. Olyan adottságai vannak, melyek erre az életre teremtették.

Jim Carrey tényleg gumiarcúForrás: AFP/Getty Images/Kevin Winter

Nem véletlenül hívják gumiarcúnak a színészt, hiszen színésztársai jellegzetes mimikáját is utánozni tudja. Clint Eastwood vagy Jack Nicholson sem menekülhet Jim elől. A színész nemcsak arckifejezést, de a hangokat is képes "visszhangozni". Még az állatok hangját is tökéletesen utánozza, és az sem esik nehezére, hogy ezt bármikor megmutassa.

A színész szereti meghökkenteni az embereketForrás: AFP

Jim Carrey egyébként is szeret spontán őrültségeket csinálni, bármikor kifiguráz bárkit, de saját magát is. Ráadásul még őszinte is, nem rejti véka alá véleményét vagy éppen rajongását: az 55 éves színész egyszer videóüzenetben vallott szerelmet Emma Stone-nak, illetve Kim Kardashiant sem kímélte a közösségi oldalon: háláját fejezte ki a hölgynek azért, hogy megmutatta a világnak formás fenekét. Bár szeret poénkodni, a színész magánélete mostanában elég szomorú. Mióta exe öngyilkos lett, nagyon sok botrány van körülötte: a nő családja ugyanis azt állítja, hogy a színész miatt dobta el magától a lány az életét

Jim Carrey 55 éves: íme a karrierjének legemlékezetesebb szerepei!


Ma ünnepli jubileumi születésnapját az a hollywoodi komikussztár, akit már-már közhelyszerűen gumiarcúként szokás emlegetni — és aki egyáltalán nem csak a gumiarcával, és nem csak vígjátékokban bizonyította a tehetségét. A jeles alkalomból a karrierje legfontosabb filmszerepeinek felelevenítésével köszöntjük Jim Carreyt.