Már az otthonát is alig tudja elhagyni Máthé Erzsi színésznő

Fotó: MTI/Zih Zsolt -
Máthé Erzsi csontritkulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évek óta küzd a csontritkulással Máthé Erzsi Kossuth-díjas színsznő. A betegség mostanra annyira elhatalmasodott rajta, hogy többet biztosan nem lép színpadra.

Máthé Erzsi ki sem tud mozdulni otthonából, alig tud már vánszorogni is - írja a Ripost. A 90 éves színésznő szellemileg teljesen friss, így nagyon bántja, hogy fizikai korlátai vannak, de az életet azért megpróbálja élvezni. A Borsnak nyilatkozott állapotáról.

Máthé Erzsi Fotó: MTI/Zih Zsolt


"Igen, járókerettel járok, nincs mit csodálkozni ezen, elmúltam már kilencven. De az elmém még viszonylag ép. Fiatalkorom óta csontritkulásban szenvedek. Fájdalommal jár ez a betegség, de ami nagyobb baj: helyhez kötött vagyok, már kocsit sem tudok vezetni miatta"
- mondta a nemzet színésze.

Máthé Erzsi már hat éve visszavonult, és biztos, hogy nem is tér vissza a színpadra.

"Hatvanöt év alatt kijátszottam magam egy életre. Hatodik éve, hogy visszavonultam. Nem szeretnék játszani, ha igény lenne rá, akkor sem. Elfáradtam. Van ilyen állapot. Nem tudom, kiüresedtem?" - nyilatkozta a lapnak.

Elhunyt Tímár Zoltánhttp://www.life.hu/kult/20170916-elhunyt-timar-zoltan-ciroka-babszinhaz.htmlA Ciróka Bánszínház művésze 54 éves volt. KultOrigoA legfélelmetesebb szörny a fejedben születik – kritikánk az AZ című filmrőlhttp://www.life.hu/kult/20170915-az-cimu-film-kritika.htmlStephen King kultikus regényéből új filmfeldolgozás született, amely már most minden idők legsikeresebb, bevételi rekordokat döntögető horrorfilmjének tekinthető, és a magyar nézők is imádják a csatornák mélyén rejtőző gyilkos bohócot. De mi az Az titka? Kult--Elhunyt Harry Dean Stanton, legendás amerikai színészhttp://www.life.hu/kult/20170916-elhunyt-harry-dean-stanton.html91 éves korában elhunyt Harry Dean Stanton, a legendás amerikai színész. KultÍgy néz ki most a 31 éve evakuált Csernobil: Fotók! http://www.life.hu/kult/20170914-friss-fotok-az-elhagyatott-csernobilrol.htmlÉjszakai fotók még nem készültek az atomkatasztrófa óta Pripjaty városáról, hiszen nincs közvilágítás sem. Ám most néhány órára fényt gyújtottak a kihalt utcákban. Kult--Ma lenne 34 éves Amy Winehouse: Fotók! http://www.life.hu/kult/20170914-ma-toltene-be-a-34-eves-kort-amy-winehouse.htmlMa ünnepelné 34. születésnapát Amy Winehouse: átfogó fotósorozat az énekesnő életéről. Kult--Meghalt Andy Fujas a Kor-Zár gitárosahttp://www.life.hu/kult/20170914-meghalt-andy-fujas-kor-zar-gitarosa.htmlTragikus hirtelenséggel elhunyt Andrej Fujas, érsekújvári zenész, tanár, aki 1994 óta volt a Kor-Zár basszusgitárosa. 48 éves volt. Kult--



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.