A Dal döntőjében szombat este vívják majd csatájukat azok az énekesek, akik szeretnék hazánkat képviselni az Eurovíziós Dalfesztiválon. Ha eddig nem nézte, most megtudhatja, kik énekelnek a döntőben.

Nyolcan kerültek A Dal döntőjébe, ahol a ma esti adásban kiderül, vajon ki képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon. A Ripost összeszedte, melyik versenyzőről, mit érdemes tudni. 

A verseny talán legrutinosabb indulója Süle Zsolt, aki az LGT emlékzenekar tagja volt. Lányának megígérte, bejut a döntőbe, így a legfőbb kihívást már teljesítette is. 

Király Viktor azt mondja, barátnője, Anita nélkül nem jött volna létre a versenydala, a Budapest girl. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy amikor megismertem Anitát, a lénye meghozta a vágyat arra, hogy írjak egy szerelmes dalt. Mondhatjuk, hogy ő az én múzsám" – mondta a Ripostnak Viktor.

Király Viktor is a döntőbenForrás: A Dal 2018

A gyermekeként tekint dalára Horváth Tamás, aki már külföldről is rengeteg visszajelzést kap. Épp ezek a dicséretek adnak erőt a Sztárban sztár legutóbbi győztesének. A Yesyes célja is a nemzetközi megmérettetés, akinek egyik tagja, Szabó Ádám már negyedszerre próbál szerencsét A Dalban. Bíznak benne, hogy ketten angyobb esélyük lehet.

Talán kakukktojásnak számít az indulók között Heinz Gábor Biga, aki egyszer már járt Eurovízión Ádok Zoli háttérénekeseként, most azonban főszereplőként akarja magát megmérettetni. 

Heinz Gábor most főszereplő szeretne lenni a színpadonFotó: Csudai Sándor/Origo

Családi tragédiát dolgoz fel az AWS Viszlát, nyár című dala, hiszen Siklósi Örs édesapja halláláról énekel a dalban. Szeretné, ha szövege nyomán az emberek időben elkezdenének egymásra figyelni, mielőtt késő lenne. 

A Leander Kills semmit sem bízott a véletlenre, hiszen platinalemezes dallal vágott neki A Dalnak. Egyébként már ők majdnem szerepeltek Eurovíziós Dalfesztiválon 2017-ben. 

Dánielfy Gergőt annyira inspirálta a versenyben töltött idő, hogy azt tervezi, musicalt ír élményei nyomán. De előbb még a döntőt szeretné megnyerni.