Rovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát október ajánlott filmjei és sorozatai!

Csillag születik (A Star is Born)hazai mozis premier: 10.04.

A sztori nem új: egy feltörekvő, tündöklően tehetséges fiatal énekesnő és egy levitézlett, alkoholizmussal küzdő egykori sztár mentori és szerelmi kapcsolata, aminek a végén létrejön a címben jelzett esemény. A sztori olyannyira nem új, hogy ez már a negyedik remake ebből a történetből, de mégis kiválóan működik, köszönhetően a főszerepet is játszó Bradley Cooper értő (és első!) rendezésének, valamint Lady Gaga hangjának és játékának, aki méltó tud lenni a filmben az olyan nagy elődökhöz, mint Judy Garland és Barbra Streisand.

The Walking Dead 9. évadhazai tévés premier: 10.08. (RTL Spike)

Immár kilencedik alkalommal kezdődnek újra a zombiapokalipszis után túlélni próbáló kis csapat kalandjai, amelyekből az évek során igazi márkanév, melléksorozatokat is szállító népszerű franchise vált. Ez az évad pedig a sokszor hullámzó színvonal ellenére is minden bizonnyal újra nagyon sokakat fog érdekelni, ugyanis idén bizonyosan távozik a sorozat eddigi főhőse, Rick a történetből. Már csak az a kérdés, hogyan?

A néma forradalom (Das schweigende Klassenzimmer) hazai mozis premier: 10.11.

A magyar történelem eseményei egy külső és különleges nézőpontból: az 1956-os forradalom utóéletének egyik megindító pillanatát jelentette az, amikor az akkori NDK-ban egy középiskola végzős diákja a szivárgó valódi és álhírek hatására tiltakozásba kezdtek, szembekerülve ezzel a fennálló rendszerrel. A valódi eseményekre alapuló film pedig különösen érdekes látnivaló, nem csak a történelem iránt érdeklődőknek.

Az első ember (First Man) hazai mozis premier: 10.18.

 A címben jelzett első ember nem más, mint Neil Armstrong, aki minden földlakó közül először lépett a Holdra 1969-ben. Hogy milyen hosszú út vezetett idáig az ő személyes életében és a NASA berkein belül is, arról szól ez a film — méghozzá Ryan Gosling főszereplésével, és a mindkét eddigi filmjével (Whiplash, Kaliforniai álom) szenzációt okozó ifjú rendezőzseni, Damien Chazalle dirigálásában.

A bűnös (Den skyldige) hazai mozis premier: 10.25.

Egyetlen szoba a helyszíne egész végig ennek a különleges dán filmnek, mégis sokkal izgalmasabb a története, mint a mozikban látható akciófilmek többségének. Az a szoba ugyanis egy rendőrségi segélyhívásokat fogadó munkahely, ebben a történetben pedig egy olyan ügy kapcsán érkezik segélyhívás, aminek telefonon keresztüli menedzselése is maga egy pszichothriller. Ami ráadásul alaposan meg is tud lepni minket többször, és ami nem csak a hívók életét változtatja meg.