Öt film és sorozat, amit ne hagyj ki augusztusban

Brad Pitt sorozat Quentin Tarantino mozi Leonardo DiCaprio Charles Manson Elisabeth Moss Melissa McCarthy premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hónapról hónapra igyekszünk összegyűjteni azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát augusztus ajánlott filmjei és sorozatai.

Volt egyszer egy... Hollywood (Once Upon a Time... in Hollywood)

Hazai mozis premier: 08.15.

Augusztus minden kétséget kizáróan legnagyobb mozis eseménye Quentin Tarantino új filmjének bemutatója, amit amellett, hogy egy közkedvelt kultrendező új alkotása, ráadásul elképesztő sztárparádét vonultat fel, és a története, háttere is különleges. Egy szebb napokat látott színész, az ő állandó kaszkadőre, társa és a filmcsillag szomszédjuk sztoriján keresztül ugyanis a hatvanas évek végének átalakulóban lévő Hollywoodjáról, és az akkoriban az egész világot megrázó Manson-gyilkosságokról is mesél. Persze úgy, ahogy azt Tarantinótól megszokhattuk.

Terror (The Terror) 2. évad

Hazai tévés premier: 08.15. (AMC)

A tavalyi év egyik kellemes tévésorozatos meglepetése volt az AMC Terror című miniszériája, amire a magyarországi forgatása miatt még nagyobb figyelem irányult. Most itt a második évad, ami a sorozat sajátos koncepciója szerint egy új történetet mesél el. A közös vonás csak a valós történelmi háttér, és az abba szőtt misztikus horrorszál. Az új szezon tíz epizódja a második világháború idején játszódik Amerikában, ahol a helyi japánokat internálótáborokba zárták, és rejtélyes halálesetek kezdtek történni közöttük.

Mindhunter (Mindhunter) 2. évad

Hazai tévés premier: 08.16. (Netflix)

David Fincher (Hetedik, Harcosok klubja) netflixes sorozata mindenkit lenyűgözött azzal az első évadban, hogy milyen letisztult egyszerűséggel, mégis drámai erővel nyúlt a hetvenes években a sorozatgyilkosokat kutató FBI-ügynökök valós történetéhez. A második évadban minden ennek a folytatását ígéri, ráadásul olyan további hírhedt gonosztevők is felbukkannak majd a sorozatban, mint Charles Manson – akit ráadásul ugyanaz a színész játszik, mint Tarantino szintén ehavi filmjében.

A bűn királynői (The Kitchen)

Hazai mozis premier: 08.22.

A hetvenes évek vége, New York: az ír maffia néhány tagját lecsukják, és a feleségeik nem csak őket kénytelenek nélkülözni, de rövidesen a pénzt is. Így hát összefognak, és együttes erővel folytatni kezdik a férjeik bizniszét egy olyan közegben, ami nagyon nem vevő a női érdekérvényesítésre. Az igazi „girl power" filmben olyan sztárszínésznők láthatók, mint Melissa McCarthy vagy Elisabeth Moss.

Raoul Taburin (Raoul Taburin)

Hazai mozis premier: 08.29.

A hónap legkedvesebb filmje lesz a francia Raoul Taburin, ami nem csak egy elragadó kisvárosban játszódik, de a csodabogár főhőséről szóló történetét is szívmelengető humorral meséli el – talán nem véletlen, hogy az Amélie csodálatos életének forgatókönyvírója is dolgozott rajta. Ez a csodabogár főhős a helyi bicikliszerelő, aki mindenkinél jobban ért a kerékpárokhoz, és legendásak a fiatalkori mutatványai is a nyeregben, épp csak azt nem tudja róla senki, hogy igazából sosem tudott biciklizni.

Sosem késő: filmek az időskori újrakezdésrőlhttp://www.life.hu/kult/20190724-idos-vilagsztarok-a-filmvasznon.htmlSokáig filmipari közhely volt, hogy elsősorban a fiatalok járnak moziba, így őket célozzák a filmek, de az utóbbi években mégis látványosan megszaporodtak az olyan alkotások, amelyekben hatvan, sőt hetven felettiek a főszereplők. Úgy tűnik, azok a moziba járó fiatalok közben megöregedtek, de továbbra is nézik a filmeket, ennek pedig számos jó moziélményt köszönhetünk, amiket a Pompon klub aktuális bemutatója kapcsán listára is gyűjtöttünk. KultOrigoAz ötvenéves Jennifer Lopez legfontosabb filmszerepeihttp://www.life.hu/kult/20190722-jennifer-lopez-otveneves-fontos-filmszerepek.htmlJúlius 24-én ünnepli ötvenedik születésnapját Jennifer Lopez, akit elsősorban talán popénekesnőként ismer a világ, de filmcsillagként is igencsak jelentős a karrierje. A jeles alkalomból listára gyűjtöttük a legfontosabb mozis szerepeit. Boldog születésnapot, J. Lo! KultTizennégy érdekesség az új Oroszlánkirályrólhttp://www.life.hu/kult/20190717-erdekessegek-uj-disney-film-az-oroszlanykiraly.htmlTudtad, hogy hányan tértek vissza az eredeti film alkotói közül? Végül is élőszereplős vagy animált az új verzió? Kik a híresebb szinkronhangok az eredeti és a magyar változatban? Mindezt és még sok minden mást is megtudhatsz a cikkünkből Az oroszlánkirályról. KultOrigoA zenekar, amely sosem megy ki a divatból: a legemlékezetesebb Beatles-filmekhttp://www.life.hu/kult/20190630-a-yesterday-a-legujabb-de-nem-az-egyetlen-beatlesfilm.htmlJúnius végén került a hazai mozikba a Yesterday című film, amelynek története meghökkentő ötleten alapul: mi lenne, ha egyvalaki kivételével mindenki elfelejtené a világon a Beatles létezését és zenéit? Hogy velünk ilyesmi ne fordulhasson elő, gyorsan listára is gyűjtöttük a legemlékezetesebb fikciós mozgóképeket, amelyek a zenekarhoz kapcsolódnak. KultOrigoGyerekmolesztálás, bálványdöntés, modern rabszolgaság: öt dokumentumfilm, amelyek botrányügyekről rántották le a leplethttp://www.life.hu/kult/20190711-ot-dokumentumfilm-amelyek-botranyugyekrol-rantottak-le-a-leplet.htmlA közelmúltban több olyan dokumentumfilm is a nézők elé került, amelyek rendkívül erős módon voltak képesek aktuális ügyeket feldolgozni, és a fogadtatásuk is messze túlmutatott a műfaj szokásos darabjain. Íme öt olyan doksi, amelyek (talán nem is olyan) kicsit megváltoztatták a világot. KultOrigoEgy finn művész megmutatta, hogyan néznének ki a Disney-hercegnők az életbenhttp://www.life.hu/kult/20190730-egy-finn-muvesz-megmutatta-hogyan-neznenek-ki-a-disney-hercegnok-az-eletben.htmlVilágszerte rajonganak a Disney-hercegnőkért, sokan eljátszanak a gondolattal, milyenek lennének a való életben. Ezen nem kell többet törni a fejünket, hiszen a finn művész, Jirka Väätäinen megmutatta. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.