Kigyógyult a rákból Galkó Balázs:"Jól érzem magam"

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
Galkó Balázs színház rák gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt évek nem kímélték Galkó Balázst. A színész egészségi állapota sokat javult, de anyagi helyzete továbbra sem túl fényes.

„Már nem alulról látom a béka hátsóját, szemmagasságba kerültem vele...

Ez egy hajszál, ami bármikor elszakadhat, de a kilátástalanságnál följebb leledzem. Vagyok. Néha jobban, és van, amikor kevésbé. Mint az időjárás. De most is azt mondom magamnak: 'Hajrá, Balázs!'" – mondta a Blikknek Galkó.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett színész nehéz helyzetbe került az elmúlt években, 2017-ben attól tartott, hogy soha többet nem léphet színpadra.

A színész azok után vált mellőzötté, hogy a Művészetek Völgye Fesztivál művészeti vezetőjeként összeütközésbe került a kultúrpolitikai vezetőkkel. Miután kilátástalanná vált a helyzete, több fővárosi színház igazgatójának is megírta: bármit elvállal.

„Annak is nagyon örültem, hogy az Eldorádóban is szerepet osztottak rám. Nagyon szeretem ezt az előadást. Időközben Sopronba is meghívtak egy kis jelenlétre a Padlás című musicalbe, és egy főiskolás vizsgarendezésében is játszom. Azt a budai Trafóban és Székesfehérváron is bemutatjuk" – mondta a színész, aki ma is szerény anyagi körülmények között él.

Galkó Balázs színművész egy József Attila-kötetet tart az Amit szívedbe rejtesz című József Attila-esten a Kaláka Udvarban, a Művészetek völgye 2012 fesztivál második napján Kapolcson Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Mikor Balázs nehéz helyzetbe került, a József Attila Színház igazgatója volt az egyetlen, aki a színész ajánlkozására reagált, és munkát adott a művésznek.

"Szomorú voltam, hogy Balázs nehéz helyzetbe került, de örültem is annak, hogy tudjuk őt foglalkoztatni. Olyan közegben nőttem fel, ahol az emberség volt a fontos, és ebben a közösségben is ez az értékmérő. Balázst is ennek alapján ítélem meg. Szakmaiságát pedig nagyra tartom." -mondta Nemcsák Károly.

Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója Forrás: Talán Csaba

A színész négy éve a közösségi oldalán jelentette be, hogy nyelvgyökrákkal operálták, és most úgy tűnik, legyőzte a gyilkos kórt.

„Áprilisban lesz a következő kontrollom. Ott majd kiderül, tünetmentes vagyok-e vagy sem, de jól érzem magam"

– nyilatkozta állapotáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.