Újra kinyit a Vatikáni Múzeum: ezek a belépés feltételei

Forrás: MTI/AP/Andrew Medichini -
Vatikáni Múzeum Vatikán Róma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újra kinyit június 1-jétől Rómában a Vatikáni Múzeum a koronavírus-járvány miatti csaknem háromhónapos kényszerű zárvatartás után - írja az MTI.

A látogatóknak kötelező lesz a maszk viselése, be kell tartaniuk a távolságtartási szabályokat, a belépéskor pedig megmérik a testhőmérsékletüket is - közölte a Vatikáni Múzeum.
A látogatók csoportosulásának elkerülésére csak online, előre megváltott jegyekkel lehet majd belépni, de a 17 euróba (6 ezer forintba)kerülő belépőjegy árát most nem növelik meg a 4 eurós online foglalási díjjal.

Védőöltözetet viselő munkások fertőtlenítik a vatikáni Szent Péter-bazilikát 2020. május 15-én, a koronavírus-járvány idején. Forrás: MTI/AP/Andrew Medichini

A Vatikáni Múzeum ad otthont a világ egyik legnagyobb művészeti gyűjteményének, számos reneszánsz mesterműnek, ókori egyiptomi és római műkincseknek. A palotában több száz szoba, galéria és kápolna van, köztük a Sixtus-kápolna. A múzeum a koronavírus-járvány miatt március 8-tól volt bezárva.

Június 1-jétől egyúttal a pápa nyári rezidenciája, a Rómától 30 kilométerre fekvő Castel Gandolfo is megnyílik a közönség előtt. A római Szent Péter székesegyházat május 18-án nyitották meg újra a hívek számára.

A világjárvány miatti zárvatartás súlyos veszteséget okozott a múzeumoknak, köztük a Vatikáni Múzeumnak is. A vatikáni gyűjteményt tavaly hétmillióan keresték fel. Az intézménynek évente a becslések szerint százmillió dolláros (32 milliárd forintos) bevétele származik az idegenforgalomból.
A múzeum illetékesei attól tartanak, hogy a kapuk megnyitása után, az előírt elővigyázatossági intézkedések, a távolságtartás, az új egészségügyi szabályozás elriaszthatja a külföldről érkező turistákat, és ez a bevételek további visszaesését okozhatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.