"A koronavírus miatt a művészetek eljutottak addig a pontig, ahonnan már nincs visszatérés"

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Charisius -
Andrew Lloyd Webber színház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Andrew Lloyd Webber szerint a koronavírus-járvány okozta válság miatt a művészetek eljutottak addig a pontig, ahonnan már nincs visszatérés. A világhírű zeneszerző és színházi impresszárió arról számolt be a brit parlamenti képviselőknek, hogy a távolságtartás szabályai mellett nem lehet üzemeltetni a színházakat.

A művész a BBC News cikke szerint a parlament digitális, kulturális, média- és sportbizottsága előtt hangoztatta, hogy a színházi ágazatot újból meg kell nyitni és működtetni, úgy, ahogy korábban, mert eljutottak addig a pontig, ahonnan már nem lehet helyrehozni a károkat.

Lloyd Webben százezer fontot (39,5 millió forint) költött egy kísérletre: júliusban a London Palladiumban szervezett koncertet, hogy kiderüljön, életképesek lehetnek-e a távolságtartással megrendezett előadások.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Christian Charisius

Azóta két nagy színházi produkciót kezdtek el játszani Londonban, de azokat is a kötelező távolságtartással, vagyis csökkentett nézőszámmal. A legtöbb West End-i színház azonban továbbra sem nyitott ki a karantén óta.

Lloyd Webber arra figyelmeztette a képviselőket, hogy egy pont után tényleg nem lesz hova visszatérni.
"A színház hihetetlenül munkaigényes vállalkozás. Sok szempontból egy műsort jelenleg szinte szeretetből rendeznek meg" - mutatott rá. Hozzátette: "a színházak nem mozik, nem elég csak kinyitni az épületet".

A brit kormány 1,57 milliárd fontos (623 milliárd forintos) támogatási csomagot jelentett be korában a művészeteknek nyújtott mentőövként.

Lloyd Webber szerint azonban nagyon fontos lenne, hogy bejelentsék, pontosan mikor lehet újra kinyitni a színházakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.