Izgalmas filmek és sorozatok jönnek márciusban: magyar börtönmesét és szuperhősös gigaprodukciót is várhatunk

március magazin filmpremier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyar börtönmese, Eddie Murphy kultvígjátékának folytatása, bankrablós filmcsemege, szuperhősös gigaprodukció és egy újfajta Sherlock Holmes-feldolgozás. Mutatjuk a legígéretesebb márciusi premiereket!

Mesék a zárkából

Hazai netes premier: 2021. március 3. (BIDF)

Nagy örömünkre ezekben a mozimentes hónapokban is hírt adhatunk magyar egészestés film premierjéről, hiszen az online megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál programjában debütál Visky Ábel alkotása, amit a fesztivál oldalán online meg is tekinthetnek az érdeklődők. A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának keretében készült filmben valóság és fikció keveredik három, börtönbüntetését töltő apa és a rájuk váró gyerekeik-családjaik párhuzamos sorsán keresztül, miközben megelevenedő mesékkel kommunikálnak egymással.

Amerikába jöttem 2. (Coming 2 America)

Hazai netes premier: 2021. március 5.

32 év. Ennyi telt el az Amerikába jöttem bemutatása óta, ami a VHS-korszak csúcsán vált közkedvelt kultfilmmé a magyar háztartásokban. Eddie Murphy álruhás afrikai uralkodóként (és még jó néhány elmaszkírozott szerepben) most 32 év múltán ismét visszatér Amerikába, és a legdurvább az egészben az, hogy a kísérőjével együtt mintha alig öregedtek volna bármit is az első kaland óta.

Cherry: Az elveszett ártatlanság (Cherry)

Hazai netes premier: 2021. március 12. (Apple Tv+)

A főszereplő Tom Holland a Pókember-filmek közepette, a rendező Russo testvérek pedig a Bosszúállók-finálé levezénylése után vágtak bele ebbe a filmcsemegének tűnő bankrablós moziba, ami Nico Walker magyarul is olvasható önéletrajzi sikerregényéből készült. A történet főhőse egy olyan, ígéretes jövő előtt álló fiatalember, aki Irakba megy katonai szolgálatra, majd onnan hazatérve a poszttraumás stressztől szenvedve opiátfüggővé válik. Ez olyan adósságokba hajszolja, hogy elkezd bankokat rabolni.

Zack Snyder: Az Igazság Ligája (Zack Snyder's Justice League)

Hazai netes premier: 2021. március 18. (HBO GO)

A DC képregénykiadó legnagyobb szuperhősei, Batman, Superman, Wonder Woman és társaik gyűlnek egy csapatba az Igazság Ligájában – pontosabban gyűltek, hisz Az Igazság Ligáját már bemutatták 2017-ben. Hogy akkor mi ez az új változat? Egy négyórásra, azaz duplájára bővített, újravágott gigaprodukció, amit az a Zack Snyder készíthetett el, aki eredetileg a film rendezője volt, ám a forgatás közben ott kellett hagynia a produkciót a kislánya halála miatt. A rajongók szerint az ő változata sokkal jobban sikerült volna, mint a mások által befejezett, mozikba került változat, a filmet gyártó stúdiónak pedig volt 70 millió dollárja arra, hogy ezt a kérdést eldönthessük mi magunk is.

A Baker Street-i vagányok (The Irregulars)

Hazai netes premier: 2021. március 26. (Netflix)

Minden idők legtöbbször mozgóképre vitt irodalmi alakja Sherlock Holmes, és a figura gazdagságát mutatja, hogy az újabb és újabb adaptációk még mindig képesek újabb és újabb nézőpontból bemutatni a történeteit, ráadásul újra és újra általános érdeklődést kiváltva. A Netflix új sorozatában most Sherlock Holmes és Dr. Watson csak mellékszereplő, a középpontban az őket segítő utcagyerekek állnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.