Súlyos dolgot állít Presser Gáborról a legendás lemezlovas: "Minden nótájának megvolt az eredetije"

Cintula Szörényi Levente Presser Gábor plágium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már nagyon régen ki nem állítja egymást Keresztes Tibor, azaz Cintula és Presser Gábor. A legendás lemezlovas most elárulta, mi ennek az oka.

A Lali király CsütörTöke című internetes rádióműsorban Cintula azt mondta, hogy Presser Gábor a karrierje kezdetén külföldi slágerekből lopta az ötleteit.

"A Pressernél az volt a baj az elején, hogy minden nótájának megvolt az eredetije" - mondta a műsorban Boros Lajosnak Cintula, aki később a Blikknek részletesebben is mesélt.

Cintula, azaz Keresztes Tibor Forrás: Facebook/Cintula

"Rendszeresen jártak ki külföldre, ahol Presser elment lemezboltokba, beszerzett, amit tudott. Persze, általában olyan dalokat használt, amelyek nem szerepeltek az akkor még itthon nem nagyon ismert külföldi bandák nagylemezein. Ha nem lett volna a Magnós Klub, akkor nem is jövök erre rá. De az Illésnek is volt egy ilyen dala, bár szerintem az inkább véletlen volt. Az Add a kezed című nóta egy az egyben a Deep Purple Black Night című slágere, és ezt meg is mutattam egyszer Szörényinek. Ő meg csak nevetett" - állította a lapnak Cintula, aki Szörényivel ennek ellenére nem veszett össze, Presserrel azonban évtizedek óta nincsenek jóban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.