A gászoló család eddig semmiféle információt nem adott Törőcsik Mari temetéséről. A legközelebbbi barátok, kollégák, de érdekes módon még a Nemzeti Színház sem tudja, mikor helyezik örök nyugalomra a legendás színésznőt.

"Sajnos, nincs információm a búcsúztatóról, nem tudok semmit" - mondta a Blikknek Jordán Tamás, aki az egyik legközelebbi barátja volt Törőcsik Marinak. Bodrogi Gyula, a színésznő egykori férje sem tudott mást mondani. Ő hétfőn hívta Törőcsik Mari lányát, Terézt, de furcsa módon neki sem mondott semmit.

A lap munkatársai megkeresték Teréz egykori dadusát, aki szintén nem kapott tájékoztatást:
"Nagyon szerettük Marit, nagyon sajnáljuk, hogy már nincs velünk, rengeteget gondolunk rá, hiányzik mindenkinek. Szeretnénk tőle tisztességgel elbúcsúzni, utolsó útjára kísérni, reménykedünk benne, hogy lesz rá lehetőségünk, bár eddig még nem kaptunk tájékoztatást a temetésről. Én is, a falubeliek is nagyon szomorúak vagyunk, gyújtottunk érte gyertyát, de sokan ott lennénk, amikor végső búcsút vesznek Maritól."

Törőcsik Mari megemlékezés a Nemzeti Színháznál, 2021.04.16.Fotó: Hirling Bálint - Origo


Törőcsik Mari már évek óta tudta, hogy milyen temetést szeretne. Erről Bérczes László beszélgetőkönyvében mesélt:
"Végrendelkezek, ember! Xavér lejön nekem orgonálni és egy pélyi elemista, negyedik-ötödikes kisdiák felolvas egy Pilinszky-verset. Terézre bízok mindent. A lányomban megbízom. Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm. Ott már csak Teréz és a párja lesz a csónakban. Aztán, ahogy egy barátom, doktor Szongoth Mariann mondta, a Fekete-tengerben fogunk találkozni. Maár Gyula meg én. Őt a Sugovicába szórtuk Bajánál. Az volt az ő Tiszája."