Ez a magyar kastély a vámpíros filmek kedvenc forgatási helyszíne

fotó: Talán Csaba -
Nádasdy-kastély forgatás Drakula Borgiák (sorozat) kastély forgatási helyszín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazánk kastélyai nem csak arról nevezetesek, hogy ideális turista célpontok, hanem arról is, hogy egyre több filmrendező használja őket forgatási helyszínként különböző filmekhez és sorozatokhoz. 

Ilyen többek között a Nádasdladányban található a Tudor-stílusú Nádasdy-kastély, mely három vérfagyasztó alkotásnak is forgatási helyszíne volt. A kastély csarnokát parádésan rendezték be; a falakon a Nádasdy család felmenőinek egészalakos festményei feszítenek, az óriási kovácsoltvas csillár, a hatalmas márványkandalló és a kandeláberek együttese és a sötétbarna, fából faragott berendezésű könyvtár filmbe illő - írja a travelo.

a nádasladányi Nádasdy-kastély fotó: Talán Csaba

Ezt fedezték fel a filmrendezők is. Itt forgatták a három évadot megélt Borgiák című 2011 és 2014 között futott kanadai–magyar–ír televíziós sorozatot, vagy a 2013-as, amerikai-brit Drakula-sorozatot, ami Bram Stoker azonos című regényén alapult. De a Nádasdy-kastély volt a 2003-ban bemutatott Underworld című amerikai-német-magyar-angol készítésű, vámpíros filmsorozat első részének forgatási helyszíne is, melyben Kate Beckinsale játsza a főszerepet. Érdekesség, hogy a kastély alagsorában még most is láthatóak a forgatásokkor keletkezett jókora piros művérfoltok.

A további kastélyok és hotelek, melyek híres filmek és sorozatok forgatási helyszínéül szolgáltak, itt tekinthetők meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.