Hazánk kastélyai nem csak arról nevezetesek, hogy ideális turista célpontok, hanem arról is, hogy egyre több filmrendező használja őket forgatási helyszínként különböző filmekhez és sorozatokhoz. 

Ilyen többek között a Nádasdladányban található a Tudor-stílusú Nádasdy-kastély, mely három vérfagyasztó alkotásnak is forgatási helyszíne volt. A kastély csarnokát parádésan rendezték be; a falakon a Nádasdy család felmenőinek egészalakos festményei feszítenek, az óriási kovácsoltvas csillár, a hatalmas márványkandalló és a kandeláberek együttese és a sötétbarna, fából faragott berendezésű könyvtár filmbe illő  - írja a travelo.

a nádasladányi Nádasdy-kastélyfotó: Talán Csaba

Ezt fedezték fel a filmrendezők is. Itt forgatták a három évadot megélt Borgiák című 2011 és 2014 között futott kanadai–magyar–ír televíziós sorozatot, vagy a 2013-as, amerikai-brit Drakula-sorozatot, ami Bram Stoker azonos című regényén alapult. De a Nádasdy-kastély volt a 2003-ban bemutatott Underworld című amerikai-német-magyar-angol készítésű, vámpíros filmsorozat első részének forgatási helyszíne is, melyben Kate Beckinsale játsza a főszerepet. Érdekesség, hogy a kastély alagsorában még most is láthatóak a forgatásokkor keletkezett jókora piros művérfoltok.

A további kastélyok és hotelek, melyek híres filmek és sorozatok forgatási helyszínéül szolgáltak, itt tekinthetők meg.