Kutyája jelezte Kabos László özvegyének halálát: így találtak rá lakásában a tűzoltók

Forrás: Makkabi Kiadó -
Kabos László özvegye Kabos László Urbán Erika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap érkezett a hír, hogy 71 évesen elhunyt Urbán Erika, aki a Vidám Színpad egyik legnépszerűbb művésze volt, Kabos Lászlóval pedig a színpadon és az életben is legendás párost alkottak.

Urbán Erika színésznő 71 évesen távozott az élők sorából. A legfrissebb lapértesülések szerint, kutyája jelezte a szomszédoknak a művésznő halálát. Lujzajenő szívszaggatóan nyűszített az ajtóban. A budai ház többi lakója csengetett és kopogtatott Erika ajtaján, de nem érkezett válasz. Akkor már sejtették, hogy nagy baj lehet. Az ajtót végül a tűzoltók törték be, Urbán Erikát holtan találták az ágyában, álmában érte a halál.

Urbán Erika, Kabos László özvegye Forrás: Makkabi Kiadó

Rátonyi Hajni színésznő, Erika barátnője mesélte el a Blikknek, hogyan találtak rá a művésznőre:
"A házban lakó fogadott családja arra figyelt fel, amikor a munkából hazaértek, hogy Lujzajenő, Erika kutyusa, nagyon nyüszít, ugat. Nem szokott ilyet tenni, így sejtették, hogy valami baj lehet. Miután nem jutottak be, a tűzoltók törték be az ajtót. Erikát az ágyban találták, mintha csak aludna.... (...) Erika gyakran kiment az erkélyre esténként. Karjait a csillagok felé tárta, majd beszélgettek a „Papával". Most már újra együtt van Lacival."


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.