Így él most a kvízműsorok királya, Egri János: 85 éves a vetélkedők házigazdája

Forrás: FORTEPAN/Zoltán Szalay -
jégkorong vetélkedő Egri János kvízműsor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egri János betöltötte a 85. életétévét és elárulta, mi a titka annak, hogy még ennyi idősen is aktív. A vetélkedők királya 25 évig volt képernyőn, születésnapját egy hokipályán ünnepelte. 

Egri János előbb kiváló sportteljesítményével szerzett magának nevet, hiszen 1955-1964 között Vörös Meteor egyesülettel, majd 1964-1971 között (1967-1968-as szezon kivételével) a Budapesti Építők csapatában az OB I. bajnokságban jégkorongozott. A Vörös Meteorral háromszoros magyar bajnok lett, de a jégkorong-válogatottban is szerepelt. Nem meglepő tehát, hogy 85. születésnapját is a jégen ünnepelte a barátaival.

25 évig vezetett kvízműsorokat Egri János Forrás: FORTEPAN/Zoltán Szalay

Azt kérdezik tőlem sokan, mi a titok, hogy ilyen jól bírom? Ma is rendszeresen jégkorongozom, és aktív maradtam.

Habár a sportteljesítménye figyelemre méltó volt, az emberek többsége a kvízműsorok házigazdájaként ismerte meg őt.

1972-től 25 éven át vezetett vetélkedőműsorokat az MTV-nél,

köztük a Lehet egy kérdéssel több?, a Játék a betűkkel, a Keresztkérdés, a Kérdezzǃ Felelek, valamint az Elmebajnokság című műsorokat. Az 1990-es évek közepén visszavonult az aktív médiaszerepléstől, de sportcsatornákon alkalomszerűen kommentál jégkorong-mérkőzéseket.

Szerettem sporttal foglalkozni, de legalább ennyire imádtam a vetélkedőműsorokat, amelyeket huszonöt esztendeig vezethettem a képernyőn.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.